Säkerhet

Kamerabevakning i hemmet under semestern?

Videoövervakning är idag något som varken är speciellt komplicerat eller kostsamt att sätta ihop. Det finns en uppsjö av olika lösningar, även för privatpersoner som vill hålla ett öga på hemmet när man är iväg på semester. Deltaco har exempelvis tagit hem nätverkskameror från Zavio.

Det finns säkert massor av olika scenarion där man hade velt kunna placera ut en kamera, som sedan gick att kontrollera från i stort sett överallt. Övervakning på kontoret eller i hemmet, när man inte är där, eller i sommarstugan eller garaget, till exempel.

Numera finns det som sagt mängder av tekniska lösningar. Det du behöver är en nätverkskamera och tillgång till Internet. Nätverkskameror finns i alla prisklasser, från avancerade modeller med rörelsedetektor och mörkerseende, ner till enkla modeller som i praktiken bara är webbkameror med anslutning till nätverk istället för en dators USB-port.

Smidigast med WiFi-kameror

Videoövervakning, nätverkskamerorDistributören Deltaco berättar att man nu tagit in två nätverkskameror från tillverkaren Zavio, och dessa rör sig inom budgetsegmentet. Zavio F1100 och F1105 är enkla kameror som filmar i upp till HD 720p-upplösning (1280×720 pixlar), och storleksmässigt mäter de 63x33x77 millimeter.

Skillnaden mellan de bägge modellerna är att F1105 utöver vanligt nätverkskontakt även har WiFi. För övrigt medföljer strömadapter. I de flesta fall är det smidigast att använda sig av WiFi-modeller, såvida du inte vill dra en massa nätverkskabel i sommarstugan.

Du kan följa din kamera (eller dina, om du skaffar flera) antingen via webben, en speciell programvara på din dator, eller via din mobiltelefon – kostnadsfria appar finns för både iOS och Android.

Det finns så klart vissa problem med sådana här lösningar. Dels brukar de flesta av oss inte ha bredband ute i sommarstugan, och dels är enheterna beroende av fungerande elektricitet. Ljuskänsligheten brukar också sällan vara så bra bland de billigaste nätverkskamerorna.

[pj]1248887[/pj]

[pj]1248886[/pj]

Läs också om D-Links lösningar med WiFi-kameror.

Taggar: övervakning, videobevakning, videoövervakning, nätverkskamera, kamera, digitalkamera, Zavio, Deltaco (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *