Windows 8

Så jättemånga appar ska Windows 8 ha i januari!

Ett problem som Windows 8 dras med är att det inte finns så många applikationer att ladda ner från Windows Store. Faktum är att det idag bara finns några tusen, och det räcker inte långt om Microsoft vill att Windows 8 ska slå stort på marknaden för surfplattor. Men man har satt ribban högt.

Windows Store är appbutiken för Windows 8, och om operativsystemet ska bli stort inom surfplattor och andra mobila enheter krävs det att det finns gott om applikationer, och kanske framför allt Windows-versioner av populära appar.

Hos IDG läser vi att Microsoft nu presenterat ett delmål för Windows 8. I januari 2013, när Windows 8 funnits ute i ett par månader, siktar man på att ha 100000 applikationer för nerladdning via Windows Store.

Windows 8

– Vi satsar stenhårt på att komma upp i 100 000 appar under de tre första månaderna. Det är en stor skillnad mot dagens utbud som ligger kring 3 000 stycken, säger Keith Lorizio.

För att nå dit krävs det att man lockar över både nya och befintliga utvecklare. Givetvis finns det massor av utvecklare som bygger program för Windows, men att få dessa att istället fokusera på Windows 8-appar istället för vanliga traditionella Windows-program osm körs i desktop-läget, kräver mycket arbete.

Värt att påminna om är att alla vanliga traditionella program för Windows, som inte är Windows 8-appar, räknas inte in i Windows Store. Alla de miljontals program som idag finns till Windows, går naturligtvis också att köra i Windows 8 (dock inte Windows RT).

Tror du att de lyckas?

Källa: IDG

Taggar: Windows 8, Windows, Windows Store, apps, appar, applikationer (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *