Webbläsare

Internet Explorer – webbläsaren vi älskar att hata

Nämn Internet Explorer bland oss lite mer vana Internetanvändare, och du möts sällan av annat än kritik och hånfulla skällsord. Det är en webbläsare som alla älskar att hata. Det vet Microsoft och de spelar på just detta i sina reklamkampanjer. Och faktum är att IE har ökat sin marknadsandel det senaste året.


Om du frågar en webbutvecklare vad de tycker om Internet Explorer, överöses du som regel av glåpord. Det är ingen rolig historia webbläsaren har. Internet Explorer 6 ger fortfarande en dålig smak i munnen.

Men sedan dess har en hel del hänt. Idag är Microsoft uppe i Internet Explorer 10, som följer med Windows 8, och redan IE9 var faktiskt en riktigt bra webbläsare.

Internet Explorer

En aktuell version av IE är snabb, nerskalad och kompatibel med alla webbstandarder. Men trots att programmet numera är riktigt bra, har Microsoft svårt att tvätta av den gamla stämpeln om att vara en usel webbläsare. PCWorld berättar att Internet Explorer har ökat sin marknadsandel det senaste året.

Det är därför Microsoft har lanserat en webbplats vid namn The Browser You Loved to Hate. Här kan du läsa om varför det är värt att prova nya versionen av Internet Explorer. Man har även gjort reklamfilmer – nu senast en tillbakablick på 90-talet, vars syfte är att både vi som upplevde olika 90-talsfenomen idag har växt upp, i likhet med Internet Explorer.

Hur ser du själv på Internet Explorer? Har webbläsaren bränt alla broar hos dig, eller har du börjat använda den igen?

Taggar: Internet Explorer, IE, Internet Explorer 9, Internet Explorer 10, webbläsare, browser, webläsare, Microsoft (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *