Intel X25 V-G2, 40 GB SSD för tusenlappen i butik

SSD-lagring har varit rätt dyrt, och är det fortfarande, men nu kommer Intel med X25-V G2 – en 40 GB-enhet för runt tusen kronor. Det kan vara lämpligt för dig som har en minidator med alldeles för lite SSD-lagring.

Intel X25-V 32 finns i två versioner, en på 40 GB och en på 80 GB. Modellen på 40 GB ligger på drygt tusenlappen och finns redan nu att köpa hos handlare. En snabb sökning på Prisjakt hittar X25-V 32 hos en stor mängd handlare.

Intel X25-V G2 40 GB SSD

Som IDG skriver står bokstaven V, i beteckningen, för ”value”. Det hänvisar till att det är en prisvänlig modell som riktar sig mot konsumenter. 40 GB kanske inte känns så mycket jämfört med vad en ordinär hårddisk rymmer, fast som SSD är det riktigt schysst i dagsläget.

Själva enheten är i 2,5 tums-format som gör att den passar bra i bärbara datorer. Den ansluts via vanlig S-ATA, och läs- och skrivhastigheterna anges till 170 MB/s respektive 35 MB/s.

Själv kör jag SSD i min Asus Eee PC 901 Go och är väldigt nöjd med att jag valde SSD framför hårddisk. SSD:n är knäpptyst och framför allt tål den stötar och att man kastar runt datorn.

[pj]522086[/pj]

Taggar: Intel X25-V 32, Intel, SSD, lagring, Solid State Drive, flash, hårddisk, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Intel X25 V-G2, 40 GB SSD för tusenlappen i butik

  1. KlangIT

    Jag ångrar fett att jag valde en netbook med ssd. Min Acer Aspire One är seg som attan och jag misstänker starkt att hårddisken är en flaskhals i sammanhanget. Jag har gjort lite prestandatester på disken och disken verkar hel, men långsam. :(

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *