Extrem hårdvara

Intel Core i7-3960X snabbaste processorn just nu

Vill du ha en dator med den värsta processorn för stationära datorer på marknaden just nu, ska du satsa på en Intel Core i7-3960X – också kallad för Sandy Bridge-E. Med sina sex kärnor och tolv trådar tickar den på rejält. Fast det kostar att ligga på topp…

Intels nya Core i7-3960X-processor är den snabbaste desktop-processorn på marknaden just nu, och det avspeglar sig föga förvånande på prislappen. Historiskt sett kostar de senaste modellerna av Intels processorer skjortan, och har alltid gjort. Sandy Bridge-E är inget undantag:

[pj]1004522[/pj]

Intel Sandy Brige-E3960X-processor har sex kärnor, och använder sig av Hyper-threading för att låta varje kärna fungera ungefär som två; därmed körs tolv parallella trådar.

Bloggen Forward Thinking har kört ett par Excel-tester med 3960X-processorn i två modeller – en original på 3,3 GHz och en överklockad till 4,4 GHz – och det råder ingen tvekan om att äldre processorer får stryk av den nya.

TechSweden publicerade för ett tag sedan en massa skärmdumpar från olika benchmark-program som visar prestandan på lillebrodern X3930 respektive X3960. Där framgår än mer tydligare hur snabb en dator blir med den nya processorn.

Än så länge är det inte försent att skriva till jultomten och be om en X3960, men det är nog inte alla av oss som får gehör…

Taggar: Intel Core i7-3960X, Intel, processor, CPU, Sandy Bridge-E (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *