HP släpper trådlös mus som ansluts via WiFi

Det finns gott om trådlösa möss som kopplas ihop med din dator via radiosignal eller Bluetooth. Nu kommer HP med ett alternativ – HP Wi-Fi Mobile Mouse, som ansluts via trådlöst nätverk till din dator.

Jag är lite gammalmodig och använder fortfarande mus med sladd. Skälen är dels att jag inte tycker att de trådlösa modellerna ger lika bra och pålitlig prestanda, vilket jag kräver då jag jobbar mycket i Photoshop, och dels är det frustrerande när batteriet tar slut eftersom man aldrig har batterier hemma.

Men den nya HP Wi-Fi Mobile Mouse ska jag absolut försöka testa. Det är den första musen på marknaden som ansluts via WiFi, och det finns flera fördelar med detta jämfört med radio och Bluetooth.

HP Wi-Fi Mobile Mouse

WiFi är förmodligen mer stabilt än konkurrenterna, fast det vet jag inte förrän jag har testat. Men av erfarenhet vet jag att radioanslutna möss kan vara rätt svajiga, och Bluetooth-modellerna har problemet att en del modeller tar en stund att koppla upp mot datorn. Men som sagt, jag behöver prova HP Wi-Fi Mobile Mouse för att se hur bra det funkar.

En annan fördel är att du inte behöver någon adapter som tar upp en USB-port. Många möss har adaptrar stora som USB-minnen och det är irrterande när man ofta packar ner sin bärbara i väska. (Och, ja, jag inser att det här är ett I-landsproblem av rang).

HP:s WiFi-mus har batteritid på 9 månader, enligt tillverkarens egna mätmetoder. Musen finns att köpa från och med slutet av maj och kostar 399 kronor.

Taggar: HP Wi-Fi Mobile Mouse, HP, mus, WiFi, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “HP släpper trådlös mus som ansluts via WiFi

  1. Tommy k Johansson

    Jezper: Jag ser fram emot att testa den, för jag är också skeptisk. Det kan ju fungera ypperligt om det är bra gjort, men det kan också vara helt värdelöst. :) 

  2. Jezper Söderlund

    Jag ser bara problem, som att man t.ex. behöver vara ansluten till ett nätverk för att använda musen. Latency lär också vara ett problem… skeptisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *