Hårdvara

DUO är en ny extraskärm till din bärbara dator

Saknar du skärmutrymme på din bärbara dator kan DUO vara en intressant produkt, som är under utveckling och finansieras via Kickstarter. Det är en tunn skärm med Full HD-upplösning som du monterar på baksidan av din bärbara dators skärm, och som fälls ut och ger dig en extra skärm.

Om du liksom undertecknad ofta arbetar med många program samtidigt, vet du hur mycket det underlättar att ha en extern skärm inkopplad. Faktum är att jag har två stycken stora skärmen anslutna till min bärbara PC när jag sitter hemma vid skrivbordet.

En för att skriva och göra det mesta testandet på, en för Photoshop och en för webbläsare, Spotify, Skype och lite annat.

Men om jag sitter någon annanstans, eller om jag arbetar på min MacBook är jag begränsad till datorns egna skärm. Och det är i sådana här fall som DUO ska komma till väl hands.

DUO som extraskärm

DUO monteras som sagt på baksidan av datorskärmen, med hjälp av ett par medföljande magneter. Den ansluts till din dator via USB och ska vara kompatibel med alla typer av datorer och operativsystem.

DUO extraskärm till bärbar dator
image-6988

DUO är en extraskärm för bärbara datorer som finansieras via Kickstarter.

Än så länge finns inte produkten att få, då den fortfarande samlar in pengar på Kickstarter. Du har ett par timmar på dig att beställa produkten direkt från tillverkaren. När den levereras är inte spiksäkert, som med alla Kickstarter-projekt.

Och hur bra den fungerar i praktiken kommer vi inte att få reda på förrän produkten finns ute för test. Det som är mest intressant är hur mycket tjockare din bärbara dator bli, och hur vikten påverkas. För om resultatet blir klumpigt kommer inte den här extraskärmen att bli tillräckligt användbar i praktiken.

Läs mer på produktens Kickstarter-sida.

Taggar: DUO, extraskärm, skärm, monitor, bildskräm, laptop, bärbar dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “DUO är en ny extraskärm till din bärbara dator

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *