Molntjänster

Google tar upp kampen mot Dropbox

Med Google Drive kommer Google att ta upp kampen mot molnleverantörer som Dropbox. Lanseringen av lagringstjänsten ryktas ske nu i april och gratisvarianten ska erbjuda fem gigabyte lagringsutrymme.

Det är sajten Talk Android som har publicerat en omdiskuterad skärmbild från Google Drives påstådda startsida. Uppgifter gör gällande att man som gratisanvändare ska få tillgång till fem gigabyte lagringsutrymme, medan till exempel webbsajten Gigaom hävdar att det bara handlar om en gigabyte.

Den gratis molnlagringstjänst som erbjuder mest utrymme just nu är Microsoft Skydrive, där utrymmet är hela 25 GB. Konkurrenterna Box, Amazon Cloud Drive och Apple Icloud erbjuder upp till fem gigabyte. Dropbox, som är den tjänst som enligt mitt tycke är den bästa i den här genrén, erbjuder två gigabyte utrymme gratis.

Genom att trixa lite med ett program som heter Gmail Drive så kan man redan nu få sju gigabyte gratis lagringsutrymme från Google. Det sker genom att man med programmets hjälp kan använda ett vanligt Gmail-konto för onlinelagring.

Hur prisättningen kommer att se ut för Google Drive är ännu okänt, men att skaffa mer utrymme på Google Docs är till exempel bra mycket billigare än att skaffa mer utrymme på Dropbox. Att få 80 gigabyte lagringsutrymme kostar 130 kronor om året med Google Docs, medan en expansion av Dropbox från två till 50 gigabyte kostar 650 kronor om året.

Läs mer

Talk Androids artikel och skärmdumpar

Taggar: molnet, molnlagring, molntjänster, molnsäkerhet, molnbaserad, google, skydrive, google drive, dropbox (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *