Spelkonsol

GameStick, komplett spelkonsol får plats i USB-sticka

För några dagar sedan passerade Kickstarter-projektet GameStick sista datumet för att finansiera sin affärsidé om att bygga en spelkonsol som får plats i en USB-sticka. Under en månad bad man Internetanvändare om ett bidrag för att samla ihop 100000 dollar. Bidraget slutade på närmare 650000 dollar…

Konceptet GameStick lockade alltså väldigt många. Kickstarter är en så kallad crowdfunding-tjänst där entreprenörer kan presentera sina projekt och be folk om att skänka ett valfritt bidrag. Beroende på hur mycket man skänker kan man få olika saker.

GameStick, som utvecklas av företaget PlayJam, la upp sitt projekt den 2 januari och lät projektet vara aktivt fram till den 1 februari. Som mål hade man satt att man behövde 100000 dollar (motsvarande 636000 kronor), men det var så många som var intresserade av projektet att man tillsammans skänkte över 647000 dollar (motsvarande 4,1 miljoner kronor).

Själva tanken är att ta fram en spelkonsol som ryms i ett USB-minne. Enheten ansluts direkt till en HDMI-port på din TV, och på den prototyp som visades fanns en USB-kabel som kopplades till TV:ns USB-port för strömförsörjning. Den färdiga produkten kommer dock att ta ström från HDMI-porten i de fall det finns stöd för MHL. För TV som inte har stöd för MHL går det att ansluta en kabel till TV:ns USB-port (eller via en strömadapter) och ta ström därifrån.

GameStick

GameStick kör Android som operativsystem, och det finns sålunda mängder av spel att tillgå. Långt ifrån alla är kompatibla med GameStick, eftersom det till exempel är skillnad på att köra ett Android-spel på en liten mobilskärm och en stor TV, men PlayJam har ett nätverk med över 250 utvecklare som är engagerade i projektet.

I och med att det är Android kommer kostnaden för spelen att vara väldigt låg, jämfört med andra spelkonsoler. Du kommer kunna köpa riktigt schyssta spel för bara några kronor.

PlayJam räknar med att ha en färdig produkt, med box och allt som hör till, i mars 2013. Under april månad hoppas man kunna börja leverera enheterna till sina kunder – vilka i första steget är de som har sponsrat projektet via Kickstarter.

Här är de tekniska specifikationerna som listas på Kickstarter-sidan:

  • Processor – Amlogic 8726-MX
  • Memory – 1GB DDR3 / 8GB FLASH
  • Content Download Manager w/ cloud storage for games.
  • WiFi – 802.11 b/g/n
  • Bluetooth – LE 4.0
  • O/S – Android Jelly Bean
  • Controller – Bluetooth, 3 mode controller: gamepad, mouse and keyboard with support for up to 4 controllers.
  • Full 1080p HD video decoding
  • Support for XBMC & DLNA from Sept via optional firmware update.
  • Support for iOS and Android mobile devices to be used as controllers

GameStick, med själva spelkonsolen samt en spelkontroll (där själva konsolen ryms i kontrollen!), kommer att kosta 79 dollar (motsvarande cirka 500 kronor). Du kan läsa mer om projektet på antingen Kickstarter eller på GameStick.tv.

Läs också: Ny spelkonsoler bygger runt Android och Steam på TkJ.se. Och tack till Mattias för tipset om GameStick!

Taggar: GameStick, spelkonsol, konsol, TV-spel, Kickstarter, Android (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *