Tv-spel

Gamestick – Android-spelkonsol i miniformat

Nintendo, Sony och Microsoft får konkurrens på konsolmarknaden från Android-baserade konsoler som både är billigare och har ett större spelutbud. Gamestick heter den senaste av dem.

Crowdfunding-sajten Kickstarter ligger bakom att Android-baserade spelkonsolen Ouya har blivit verklighet. Här om veckan skickades de första exemplaren av konsolen ut till de som har varit med och finansierat projektet.

Gamestick är också en spelkonsol som finansieras via Kickstarter. På kort tid har tillverkarna samlat in mer än dubbelt så mycket som de 100 000 dollar som de behövde för att kunna göra verklighet av projektet.

Gamestick är väldigt liten till formatet. Den ser ut ungefär som en usb-sticka men ansluts istället till HDMI-porten på tv:n. Konsolen får sin strömförsörjning direkt via HDMI-porten, vilket gör att den är enkel att bära med sig om man vill spela spel hos kompisarna. I handkontrollen så kommer det till och med att finnas ett litet fack där man enkelt kan stoppa in själva konsol-stickan för att bära den med sig.

Har man en äldre tv så kan man istället ge konsolen extern strömförsörjning via en usb-kabel eller med hjälp av en strömadapter.

Under skalet på konsolen finns en Amlogic 8726-MX-processor, 1 GB RAM och utrustning för trådlösa anslutningar via bluetooth 4.0 och wifi (802.11 b/g/n). Upp till fyra spelare kan spela samtidigt på konsolen, vars kontroller ansluts via bluetooth. Det är även möjligt att ansluta mus och tangentbord till enheten, som med fördel kan användas också för mediauppspelning på tv:n. Kretsarna i konsolen ska nämligen vara tillräckligt kraftfulla för att den ska klara av filmuppspelning i 1080p-upplösning.

Android-systemet i Gamestick är Jelly Bean-versionen. Alla Android-appar som finns går att köra på konsolen och enligt tillverkarna så finns det i dagsläget runt 200 Android-spel som gör sig särskilt lämpade att spela på Gamestick-konsolen.

Prislappen för enheten, som är planerad att släppas i april nu när finansieringen är klar, kommer att ligga på 79 dollar.

Läs mer

Gamestick på Kickstarter

Taggar: Android, tv-spel, konsolspel, Ouya, Gamestick, Nintendo, Sony, Microsoft (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *