Fujifilms HS-10: Bridge – stark digitalkamera för entuasiaster

Fujifilm lanserar en rad nya digitalkameror, där HD-10: Bridge är en intressant modell för dig som vill ha rejäl prestanda utan att behöva skaffa en systemkamera.

HD-10 är en så kallad superzoom eller semiproffskamera. Denna genre av digitalkameror ligger mellan kompaktmodellerna och digitala systemkameror. De påminner till utseendet och kvaliteten om systemkameran, men de har istället ett fast objektiv som inte går att byta ut.

Specifikationerna på kameran talar om en rejäl CMOS-sensor på 1/2 tum och 10 megapixlar. En så stor sensor ger klart bättre resultat än en normal kompaktkamera. Zoomobjektivet på 24-720 mm klarar 30x optisk zoom. Du kan även zooma och ställa in skärpan manuellt genom att skruva på objektivet.

LCD-skärmen mäter 3 tum och kan vinklas åt olika håll, för att underlätta när du exempelvis behöver ta bilder med kameran höjd över huvudet – då kan du vinkla displayen neråt istället för att chansa på att du tar rätt.

För att ge bättre bildkvalitet har Fujifilm HS-10 hela tre olika bildstabilisatorer. Det finns även ansiktsigenkänning och funktion för att ta bort röda ögon. Bilder kan lagras i både Jpeg- och RAW-format.

Den här typen av kameror är ett riktigt bra val för dig som är sugen på en systemkameras prestanda men inte vill lägga pengar på olika objektiv. Fujifilm HS-10: Bridge har rekommenderat pris på 4995 kronor.

Taggar: Fujifilm, HS-10, Fujifilm HS-10, semiproffs, ultrazoom, megazoom, zoom, digitalkamera, kamera, digitalfoto (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *