Mobiltelefoner

Försäljning av smartphones rasar till slut

Nu har luften gått ur marknaden för smartphones, skriver IDG i en nyhet. Länge har försäljningen varit hög men nu pekar siffrorna nedåt.

Enligt IDG säger flera analysföretag att försäljningen av smartphones det senaste kvartalet har varit usel. Och ett av skälet till varför vi inte uppgraderar våra smartphones lika ofta, är att det inte har hänt något speciellt med tekniken.

Jag har kört iPhone som min huvudmobil sedan iPhone 3. Och jag har uppgraderat i samband med att det lanserats en ny modell. Men flera av dem har inte varit någon större förändring.

Hårdvaran har blivit bättre, ja, men samtidigt har apparna blivit mer krävande. Så det slår ut varandra rätt bra. Skärmen har ibland blivit bättre. Kameran har tagit lite bättre bilder.

Försäljning av smartphones rasar
image-7050

Försäljningen av smartphones verkar till slut ha tappat all luft.

iPhone har stått och stampat

När jag fick iPhone 4 var den riktigt häftig med nyheter som Retina-skärm. Men de efterföljande modellerna har ärligt talat inte erbjudit några större nyheter. Med det sagt tycker jag ändå iPhone är en riktigt bra smartphone – annars hade jag inte använt den.

Det är samma sak med Android-mobilerna. Tillverkarna har nått ett slags tak, där det blivit svårt att introducera några tillräckligt häftiga nyheter för att många användare ska uppgradera.

– Branschen kämpar med längre ersättningscykler och att det byggs upp lager i flera regioner. Men det har också saknats spännande innovation inom hårdvarudesign, säger [Linda Sui, analytiker på Strategy Analytics]. Källa: IDG

Förr eller senare kommer någon bryta igenom det här taket genom att komma med något nytt som är så bra att vi inte tänkt på det. Men just nu står de flesta smartphone-tillverkare och stampar.

Taggar: smartphones, försäljning, mobiltelefoner, mobiler, marknad (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Försäljning av smartphones rasar till slut

  1. Egil

    De senaste åren har priserna fördubblats på toppmodellerna!
    Numera är en mobil för 5-6 tusen billig.
    Samtidigt som de inte blivit så mycket bättre att det känns lönt att byta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *