Webbläsare

Firefox kommer som app till Windows 8

Webbläsaren Firefox har tappat användare i ett par år nu, och trenden verkar inte avvika. Även om många har gått över till Google Chrome, så har ny statistik visat att Firefox även tappat till Internet Explorer. Kanske kan man försöka återta lite av kakan i och med den Windows 8-version av läsaren som är på gång.

Det nya gränssnittet i Windows 8 har fått utstå en hel del kritik. I och med Windows 8.1 har det blivit bra mycket bättre, och varje dag kommer det nya applikationer för plattformen. För användare av vanliga datorer är skrivbordsläget fortfarande mest populärt, men däremot fungerar det nya gränssnittet väldigt fint på surfplattor och hybriddatorer.

Internet Explorer är tämligen standard för webbläsare i Windows 8-gränssnittet. Google har släppt sin webbläsare Chrome som Windows 8-applikation, som du kan läsa mer om här. Och nu i mars kommer Mozilla lansera den färdiga versionen av Firefox för Windows 8.

Firefox Windows 8-applikation

För dig som är nyfiken har Firefox för Windows 8 funnits ett tag, i form av en väldigt tidig betaversion som går under namnet Firefox Aurora. Den är dock ordentligt buggig och vi skulle inte rekommendera att du kör den som din främsta webbläsare. Är du hängiven Firefox-användare gör du rätt i att vänta till mars.

Om Mozilla håller tidsplanen kommer Firefox för Windows 8 att lanseras samtidigt som Mozilla släpper Firefox 28 för alla andra plattformar – vilket är den 18 mars 2014.

Är det någon av er som fortfarande kör Firefox?

Källa: WPCentral

Taggar: Firefox, Firefox 28, Windows 8, webbläsare, browser, webläsare, Mozilla, Internet Explorer, Chrome (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *