Webbläsare

Här kan du ladda ner Firefox 8 för lanseringen!

Imorgon lanserar Mozilla officiella Firefox 8, men redan idag finns webbläsaren att ladda ner från FTP-servern. Den nya versionen innehåller bland annat bättra säkerhet för tillägg från tredjepartsutvecklare, och det verkar som om programmet är stabilare och snabbare.

Om du har för dig att Mozilla nyss släppte Firefox 7, stämmer det. Mozilla har nämligen börjat med samma utgivningstakt som Google Chrome, och släpper därför nya versioner var sjätte vecka. I våras kom Firefox 4 och sedan dess har det rullat på snabbt.

Det här innebär att de nya versionerna sällan innehåller speciellt många nyheter. Firefox 5, 6 och 7 hade vardera några småändringar och ett par buggfixar, men inget anmärkningsvärt.

Firefox 8 - ladda ner download

Skydd mot tillägg från andra installationer

En av de stora nyheterna i Firefox 8 är att det implementerats ett säkerhetsskydd för tillägg som installerats via tredjepartsinstallationer. Om du idag installerar ett säkerhetspaket med antivirus och annat, ingår ofta ett tillägg för webbläsare och därmed Firefox.

Firefox 8 säkerhetMen det är tyvärr inte bara säkerhetspaket som installerar tredjepartstillägg. Det här är också populärt bland gratisprogram som finansieras av spyware, samt rena olämpliga programvaror. I och med Firefox 8 kommer webbläsaren att göra dig uppmärksam på dessa tillägg, och låta dig själv godkänna dem. På så sätt görs inga “fulinstallationer” av skumma verktygsfält och annat bråte.

Firefox 8 har även nya funktioner för att ge dig bättre kontroll över just tillägg, speciellt när du uppgraderar från en tidigare version av webbläsaren. En liten annan finess är att du kan söka på Twitter direkt från adress- eller sökfältet.

Ladda ner Firefox 8 här:

Taggar: Firefox 8, Firefox, Mozilla, open source, öppen källkod, webbläsare (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Här kan du ladda ner Firefox 8 för lanseringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *