Enkel extender förbättrar ditt trådlösa nätverk

Många av oss har ett trådlöst nätverk hemma, och vi kopplar upp våra bärbara datorer, TV-spelskonsoler, mediaspelare, smartphones och surfplattor. Men ofta sitter WiFi-routern inte på en perfekt plats och om hemmet är relativt stort innebär det här ett problem med räckvidden. Det löser du med en extender.

Hemma hos mig har vi ett WiFi-nät och vi har massor av prylar som ansluter via det trådlösa nätverket. Vi har ett par datorer, fem smartphones, två surfplattor och ett Xbox 360. Det fungerar fint i vardagsrummet, där routern står, men vårt hus är rätt stort. Det är två våningar och källare. På ovanvåningen är mottagningen långt ifrån bra och i källaren är den helt död.

Lösningen på det här är en extender. Det är en produkt som förlänger räckvidden för ett WiFi-nät. Genom att placera den inom hyfsat bra närhet till routern kan du få längre räckvidd. Idag har dessa extenders blivit betydligt enklare att installera och de tar inte mycket plats. Vi har en enhet från Cisco för att ge bättre WiFi-signalstyrka på ovanvåningen. Enheten pluggas in direkt i ett vägguttag.

D-Link WiFi Extender, bättre räckvidd för trådlöst nätverk

D-Link lanserar nu en liknande pryl, fast som är mindre än den Cisco-modell vi använder. D-Link Wireless N300 Range Extender (DAP-1320) är en liten dosa som sätts i ett vägguttag, och den är så liten att du får plats med en till kontakt om det är ett vanligt vägguttag med två uttag.

D-Link N300 har inga sladdar och du installerar den antingen via ett enkelt knapptryck, för att koppla ihop den med ditt WiFi-nät, alternativt kan du konfigurera den med en applikation på din smartphone.

Extendern har stöd för 802,11b/g/n och ger i teorin hastigheter på upp till 300 Mbps. Dessutom finns stöd för kryptering med WPA eller WPA2. Har din router så kallad WPS (Wi-Fi Protected Setup) behöver du bara trycka på en knapp på routern och sedan på extendern för att färdigställa installationen.

Rekommenderat pris för D-Link N300 ligger på 549 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Taggar: D-Link N300, D-Link Wireless N300 Range Extender, D-Link, N300, extender, WiFi, trådlöst nätverk (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Enkel extender förbättrar ditt trådlösa nätverk

  1. qwerty135

    Nja, min brorsa har en exakt sådan Asus och tar absolut inte 2-3 våningar i ett svep. Det beror lite på hur det ser ut hemma, vilken typ av väggar och tak man har osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *