Digitalkamera

Nikon D810: Över 36 megapixlar med företagets bästa bildkvalitet

Nikon skräder inte på orden när företaget idag presenterar sin nya digitala systemkamera D810. Enligt Nikon tar den nya kameran digitalfoton med den skarpaste och bästa bildkvaliteten i kameratillverkarens historia. Nikon D810 har en sensor som klarar imponerande upplösningen 36,3 megapixlar.

Nikon D810 är en vidareutveckling av den populära och prisbelönta Nikon D800. Den största förändringen ligger i bildkvaliteten, vilken som sagt ska vara den bästa i Nikons historik som kameratillverkare.

Nikon D810

Förutom att själva kvaliteten på fotona blivit bättre, har kameran funktioner för att säkerställa att kvaliteten verkligen uppnås. Bland annat har Nikon sett till att vibrationer inuti kameran minskats för att bättra på oddsen för skarpa fotoresultat.

The D810 is a digital SLR camera that boasts incredibly superior definition and image quality made possible with a new Nikon FX-format CMOS sensor with no optical low-pass filter, adoption of the latest EXPEED 4 image-processing engine, an effective pixel count of 36.3-million pixels, and a standard range of sensitivities from ISO 64 to ISO 12800. (Källa: Pressmeddelande)

Nikon D810 använder sig av inte mindre än 51 punkter för autofokus, för att kunna hantera fokus på de 36 megapixlarna. Vidare klarar kameran att ta seriebilder i upp till fem bilder per sekund (sju, om du använder strömadapter eller det extra kraftfulla batteripaket som finns att köpa till).

Nikon D810, digital systemkamera med påstått grym bilddkvalitet

I butik med saftig prislapp

I likhet med de flesta aktuella digitala systemkameror kan D810 även spela in video i Full HD-upplösning. Även vid filminspelning ska kameran prestera riktigt bra bildkvalitet.

Nikon D810 dyker upp i butik från och med 17 juli, och rekommenderat pris är 31390 kronor.

Själv använder jag en Nikon D70, företagets första digitala systemkamera för konsumentmarknaden. Den har snart tio år på nacken och levererar fortfarande, men med sina 6 megapixlar och uråldriga och, i dagens mått, skitdåliga LCD-display, börjar det bli aktuellt att uppgradera.

Hade det inte varit för prislappen hade jag slagit till. Jag säger inte att D810 är dyr eller att den inte är värd prislappen, men det är ändå mycket pengar.

Taggar: Nikon D810, Nikon, D810, digitalkamera, digitala systemkamera, systemkamera, D-SLR, SLR, digitalfoto, foto, kamera, fotografering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *