Nätverk

Förbättra räckvidden på din router med 3D-skrivare

Det finns rätt många tips om hur du kan förbättra räckvidden och signalstyrkan på antennerna i din trådlösa router. Nu har forskare hittat en väldigt effektiv lösning, där man skriver ut en signalreflektor på 3D-skrivare och täcker med aluminiumfolie.

Vill du använda din 3D-skrivare till något viktigt, har du alltså här ett projekt som kan förbättra signalen på din WiFi-router. Genom att skriva ut de så kallade signalreflektorerna och sedan täcka dem i aluminiumfolie, kan du skapa effektiva reflektorer som förstärker routerns trådlösa signal.

Att du kan använda aluminiumfolie och annan tunn metall för att förbättra antennerna på din trådlösa router, är egentligen inget nytt. Här kan du till exempel läsa om hur du använder en tom ölburk för liknande effekt.

Förstärk räckvidde på WiFi-router med aluminiumfolie
image-6806

Det finns många sätt att förbättra räckvidd och signalstyrka med hjälp av aluminiumfolie…

Om du har en gammal router, skulle jag dock rekommendera att du istället börja med att köpa en ny. Det händer hela tiden mycket inom trådlöst nätverk och det kan vara väldigt stor skillnad på en ny eller gammal router. Bättre räckvidd, högre styrka och snabbare överföring.

Läs mer hos NyTeknik

Taggar: nätverk, 3D-skrivare, 3D-printer, WiFi, trådlöst nätverk, wireless, router (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Förbättra räckvidden på din router med 3D-skrivare

  1. Gunshy Tapeworm

    Ah, ja då förstår jag vad du menar och jag håller med dig om att källartikeln innehåller rätt mycket overkill… :) Man behöver ju knappast en 3D-printer – det finns alltid billiga/gratis alternativa antenner, bara man har fantasi.

  2. Jonas EdlundJonas Edlund

    nej nej klart det fungerar, riktantenner har funnits i alla tider. Det som är dumt i originalartikeln är att man slår upp det så stort. Forskar …bla bla bla. osv. bara för att visa en film där några 3d printar en veckad plastskiva och klär den med folie.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *