hemmabio

3D-TV är död – ingen brydde sig

      1 kommentar till 3D-TV är död – ingen brydde sig

2010 gjorde Avatar 3D succé på biograferna världen över, och kort därpå hakade TV-tillverkarna på vad som ansågs vara nästa stora genombrott inom TV. Men nu får 3D-TV-tekniken räknas som död. Inga TV-tillverkare bygger några 3D-TV längre, efter ett minst sagt svalt intresse hos konsumenter och producenter.

Efter 2010 släppte så gott som alla TV-tillverkare egna modeller som hade stöd för 3D. Lösningarna var olika men de flesta använde sig av speciella glasögon. Alla i TV-soffan behövde alltså ett par 3D-glasögon för att kunna ta del av effekterna.

I praktiken innebar tekniken dock vissa problem. Förutom faktumet att alla var tvungna att ha egna glasögon – även om det gjordes försök med TV-apparater som klarade 3D utan glasögon – fanns det fler struliga detaljer. För att kunna ta del av 3D-effekterna på ett bra sätt behöver du exempelvis sitta ganska exakt rakt framifrån TV:n.

Och även om du hittade en bra lösning som fungerade fint, så fanns det i slutändan inget material att ta del av. En del filmer släpptes på Bluray med 3D-stöd, men TV-sändningarna lyste med sin frånvaro. Och eftersom alla TV-modellerna även fungerar fint för 2D-TV, var det till slut ingen som brydde sig om att försöka hitta material och leta upp sina 3D-glasögon.

3D-TV
image-6719

3D-TV är dött, och få kommer sakna tekniken.

Idag har 3D-funktionerna fallit i glömska, och istället är det de högre upplösningarna som lockar. Skärmar med 4K och 8K börjar dyka upp, och till skillnad mot 3D-TV behövs inga glasögon och som konsument kan du direkt se en skillnad. Flera streamingtjänster och TV-kanaler har börjat sända i högre upplösningar, så det finns material och det kommer mer framöver.

Köpte du någon 3D-TV, och i så fall använde du 3D-funktionen speciellt ofta?

Källa: Business Insider

Taggar: 3D, 3D-TV, TV, 3DTV, hemmabio, hembio (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “3D-TV är död – ingen brydde sig

  1. Johan Wahlberg

    Jag köpte LG´s (3D 47″LED biograf) 47LM620T-ZE
    Supernöjd använder mig mina vanliga polariserade glasögon, alltså slipper sådana glasögon med batteri som SF-bio använder. Sitter 1,8m från TV´n kör dom flesta filmerna från mediaspelaren i 3D läge och kommer inte sluta med det. Har uppgraderingspaket (komponenter) som jag skall bytas ut och monteras i TV´n bl a högtalare elementen från JVC hemmabio 5+1, samt utöka TV´n minne till 1gig så jag kan streama direkt från TV för slippa sk. laggning. och montera installera andra roliga saker. Hittade inför köpet av TV´n 2012 sprängskiss på den från LG´s utvecklingsavdelning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *