Datorer

Dell lanserar två nya hybrid-datorer – laptops som blir surfplattor

På Computex har Dell presenterat två nya så kallade hybrid-datorer, som är bärbara datorer vars skärm du kan rotera runt så att du sedan kan använda den som en surfplatta. Inspiron 11 och Inspiron 13 har som namnet antyder skärmar på 11 respekive 13 tum.

Dell kallar datorer för 2-in-1 eftersom du kan använda dem som både vanlig dator och surfplatta. Genom att rotera skärmen hela vägen runt så att den hamnar utåt på ena sidan och tangentbordet på andra, går det att använda den som surfplatta.

Jag har själv en Lenovo av det här slaget och min erfarenhet är att den i läget surfplatta är rätt långt från en vanlig surfplatta, i egenskap av storlek och framför allt vikt. Tangentbordet deaktiveras när man snurrar runt skärmen men som surfplatta är den rätt klumpig jämfört med en vanlig sådan. Som hybrid-dator föredrar jag de modeller där man kan koppla bort tangentbordet och använda skärmen som surfplatta.

Nu är min Lenovo en 13-tummare och väger därför en del – i läget som surfplatta – och Dells pressmeddelande talar inte om hur mycket deras nya Inspiron-datorer väger. Det är mycket möjligt att 11-tummaren är så pass lätt att den faktiskt funkar fint som surfplatta.

Dell Inspiron hybrid-datora

Om du däremot kollar mycket på film är den här typen av datorer väldigt smidigt eftersom du kan rotera runt skärmen och ställa den upp i så kallat tent-läge (tält).

Hur som helst kommer Inspiron 11 3000 med en Quad Core-processor, 500 GB lagringsplats och åtta timmars battieritid. Inspiron 13 7000 har fjärde generationens Intel Core, Full HD-skärm, möjlighet till tangentbord med bakgrundsbelysning (något som borde vara standard i PC, på samma sätt som på Mac) och en stylus – det vill säga penna för att rita på skärmen.

Dell Inspiron 13 lanseras i USA i juni och Inspiron 13 i september. Vi får se när de kommer till Sverige.

Taggar: Dell, hybrid-dator, hybrid, 2-in-1, surfplatta, laptop, bärbar dator, Inspiron (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *