Media-PC

Smart Windowsdator ryms i en laddare, pluggas direkt i strömuttag

Quantas Compute Plug har på Computex-mässan i Taiwan visats upp av Microsoft, och det är en liten Windows 10-dator som ryms i en strömadapter. Du ansluter den direkt till ett vägguttag och pluggen har två USB-portar och en HDMI-utgång. Som exempel nämndes att datorn kan anslutas till din TV, genom att sätta den i ett vägguttag nära TV:n och sedan bara dra en HDMI-kabel.

Att datorer byggs allt mindre och mindre har vi sett många exempel på de senaste åren. Raspberry Pi satte en ny standard, genom att erbjuda ett litet kretskort med en komplett dator. Raspberry Pi riktar sig främst mot hemmabyggare och har en prislapp på runt 300 kronor.

LÄS: Raspberry Pi – En rolig leksak för alla nördar (46 coola exempel)

Ett annat alternativ är Intels Compute Stick, som till skillnad mot Raspberrys ARM-processor kör en x86-processor och därmed kan köra vanliga Windows, ansluter du direkt till TV:ns HDMI-port – i likhet med Google Chromecast.

Quantas Compute Plug
image-6494

Quantas Compute Plug är en minidator som kopplas direkt till vägguttaget, och har portar för USB och HDMI.

Exakt vad det är för hårdvara i Quantas Compute Plug är inte officiellt, och inte heller priset. Däremot kommer den att köra Windows 10, och då rekommenderar jag att du på TV:n använder det grafiska gränssnittet för surfplattor istället för skrivbordet. Compute Plug har stöd för Bluetooth, vilket gör det enkelt att ansluta mus, tangentbord och eventuellt headset för Skype och Cortana.

Källa: IDG

Taggar: Quantas Compute Plug, Compute Plug, Windows 10, Windows, mikrodator, minidator, mediadator, media-PC, Microsoft (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *