Bärbar dator

Microsoft CloudBook, ett slag i kriget mot Chromebook?

Google har rönt stora framgångar med sitt koncept Chromebook, en billig bärbar dator framtagen av en rad olika PC-tillverkare, som kör operativsystemet Chrome OS. Framför allt inom skolan har Chromebook blivit populär. Nu säger ryktena att Microsoft är på gång med ett svar på Google Chromebook – i form av Microsoft CloudBook.

Anledningen till varför Chromebook är så omtyckta bland skolor, beror dels på att de kostar så lite att köpa in, men även eftersom säkerheten i datorerna är bättre och själva underhållet är lättare och billigare att hantera.

Du kan läsa mer om Chromebook här.

Microsoft Surface CloudBook
image-6746

Microsoft Surface Book är en bärbar dator som bygger på Surface-konceptet – om Surface Cloud blir verklighet kommer den förmodligen likna den här datorn.

Bakgrunden till ryktena om Microsoft Surface CloudBook är att företaget kommer hålla ett event den 2 maj, där man fokuserar på utbildning. Detta har fått analytiker att dra slutsatsen att Microsoft förmodligen kommer att lansera ett eget alternativ till Chromebook.

Windows Cloud nytt operativsystem

Surface CloudBook förväntas köra en ny variant av Windows 10 – Windows Cloud – som är begränsat till att kunna köra applikationer som installeras via Windows Store (källa: MSPoweruser). I likhet med på en Chromebook ökar detta säkerheten i och med att användare inte kan installera vad som helst.

CloudBook lär se ut ungefär som en Surface Book, men prestandan kommer vara lägre eftersom prislappen måste hållas nere ordentligt för att kunna konkurrera med Chromebook. Det är möjligt att CloudBook får en ARM-processor istället för en x86.

Skulle du vara intresserad av att köpa en CloudBook, om Microsoft verkligen lanserar en prisvänlig enkel PC som kör Windows Cloud som operativsystem?

Taggar: CloudBook, Microsoft, Surface, Surface CloudBook, ChromeBook, Google, Chrome OS, Windows, Windows 10, bärbar dator, billig bärbar, bärbart, laptop, hårdvara, dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *