Bärbara datorer

HP Stream: Bärbara PC med Windows för 1500 spänn

HP Stream är en ny serie bärbara datorer med Windows 8.1 med låga prislappar, som börjar på $200 – motsvarande 1500 kronor. Flera medier konstaterar att det här kommer att slå hårt mot Chromebooks, men även om priserna är liknande är det ändå som att jämföra äppel och päron.

Microsoft har, i ett sätt att få ut Windows 8 bland flera användare och på billigare datorer och surfplattor, sänkt kostnaderna för licenser ordentligt. Detta till kravet att Windowsenheterna förinstalleras med Bing och, får man förmoda, andra Microsoftprodukter.

Förmodligen är det tack vare detta som HP nu kan lansera en serie bärbara datorer under namnet HP Stream, med en prislapp som börjar på motsvarande 1500 kronor (förmodligen cirka 2000 kronor när de kommer till Sverige).

HP Stream, billig bärbar dator med Windows 8.1

HP Stream kommer med Microsofts OneDrive för lagring i molnet samt konto hos Office 365, som ger dig tillgång till Office-paketet. Kontona löper på ett år, och därefter kan du förlänga dem om du vill fortsätta använda programmen.

Produktserien innehåller de bärbara datorerna HP Stream 11,6″ och HP Stream 13,3″, samt datorplattorna HP Stream 7 Tablet respektive HP Stream 8 Tablet. 7-tumsplattan kostar $100, motsvarande 730 kronor.

HP Stream - billig surfplatta med Windows 8

Prestandan på enheterna är av förklarliga skäl rätt låg, men det krävs ändå relativt lite datorkraft för att köra Windows 8 – betydligt mindre än till exempel Vista.

Jämförelsen med Chromebooks gäller som sagt bara om man tänker på de som köper en Chromebook enbart på grund av prislappen. Riktigt så enkelt tror jag inte det är – Chromebooks har helt andra fördelar och nackdelar än en Windowsdator.

Källa: HP

Taggar: HP Stream, billig bärbar dator, bärbara datorer, bärbar PC, billig dator, Chromebook (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *