Allt-i-ett

HP lanserar dator med jättestor böjd skärm

HP Envy Curved All-in-One PC presenterades igår, en så kallad allt-i-ett dator själva datorn är inbyggd i skärmen. Och skärmen är i det här fallet en väldigt bred 34-tummare som är böjd för enklare översikt. Du får med andra ord mycket skärmyta att leka med, även om upplösningen kunde varit högre.

En vanlig stationär dator är sällan speciellt snygg att ha i hemmet, och det blir som regel ett trevlig ormbo av sladdar i närheten. Det är ett av skälen till varför många skaffar bärbar dator istället. Men skärmarna på bärbara är dels oftast för små och dels är de ergonomiskt värdelösa att sitta långa stunder framför. En lösning på detta är Allt-i-ett-datorer där all hårdvara är inbyggd i skärmen. På så sätt blir det bara en sladd, för strömförsörjning.

HP har ett antal modeller i sitt sortiment, och igår breddade man det ytterligare – i dubbel bemärkelsen. Den nya HP Envy Curved All-in-One har som sagt en 34-tumsskärm i väldigt brett format, där man gjort skärmen böjd. Upplösningen är 3440 x 1440, vilket i det här fallet känns lite. Jämför med Microsofts Surface Pro 4, som på sina 12 tum rymmer 2736 x 1824. Å andra sidan hade det krävts ett rejält grafikkort för att gå upp.

HP Envy Curved
image-6612

HP Envy Curved är en ny Allt-i-ett-dator med en jättestor böjd 34-tumsskärm.

Hårdvaran i Envy Curved är en Intel Skylake i5 eller i7, integrerad Intelgrafik eller Nvidia GTX 960A, 8 eller 16 GB internminne samt antingen en SSD, en hårddisk eller båda. Dessutom sitter det en Intel RealSense-kamera i datorn, och det är spännande för det är en riktigt häftig teknik. Den gör det bland annat möjligt att använda Windows Hello för inloggning i Windows 10.

Datorn lanseras i USA den 22 november till pris från $1800 – motsvarande cirka 15000 kronor (lägg på moms för ungefärlig svensk prislapp, om och när den kommer hit).

Källa: The Verge

Taggar: Envy Curved All-in-One, Envy Curved, HP, HP Envy, stationär dator, All-in-One, Allt-i-ett, dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *