Bärbar dator

Acer har byggt världens tunnaste bärbara dator!

CES 2018 har Acer visat nästa uppgradering av deras tunna bärbara dator Acer Swift 7. Datorn har blivit ännu tunnare och ska med sin tjocklek på 8,98 millimeter vara världens tunnaste bärbar.

Men trots att Acer Swift 7 är så pass tunn, är det inget fel på prestandan. I datorn hittar vi 8 GB internminne, 512 GB SSD för lagring samt en Intel i7-processor på 1,3 GHz. Skärmen mäter 13,9 tum och har upplösningen 1980 x 1080 (det vill säga Full HD).

Batteriet ska klara upp till 9 timmars arbetstid. Det trådlösa nätverkskortet ska kunna leverera tre gånger snabbare hastighet jämfört med normalt, men då krävs det att nätverket är kompatibelt med 802.11ac och MU-MIMO. Dessutom finns det ett LTE-modem inbyggt.

Acer Swift 7
image-6824

Acer Swift 7 sägs vara världens tunnaste bärbara dator – och nästa generation blir ännu tunnare.

Det märks ganska tydligt var Acer har hämtat inspiration till din Swift 7 – och det är Apples MacBook, framför allt de tunnare modellerna som Air respektive Macbook 12. Jag använder personligen en MacBook 12, som är en slimmad Mac med 12-tumsskärm, för att framför allt skriva, surfa och kolla på film med.

Exakt när Acer Swift 7 kommer till Sverige är inte bekant, men enligt IDG kommer prislappen att hamna på runt 17000 kronor. Det kostar en slant att vilja ha världens tunnaste bärbara dator…

Källa: Acer

Taggar: Acer, Acer Swift, Swift, Swift 7, bärbar dator, bärbar PC, dator, köpa dator, laptop, notebook, ultraportabel (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Acer har byggt världens tunnaste bärbara dator!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *