Nätverk

Smartare router ger bättre räckvidd för ditt WiFi-nät

D-Link har tagit fram en ny router vid namn Cloud Gigabit Router N600 som använder sig av DualBand och SmartBeam för, enligt tillverkaren, ge bästa räckvidd och trådlös prestanda på ditt WiFi-nät. SmartBeam använder sex antenner som kan fokusera signalen till specifika enheter.

Ett problem med trådlösa nätverk är att hastigheterna och kvaliteten på signalen varierar stort beroende på var du befinner dig i hemmet. För att komma till rätta med detta behövs flera antenner som kan riktas åt olika håll. D-Links nya N600-router har en patenterad teknik som kallas för SmartBeam som ska förbättra resultatet.

SmartBeam använder sig av sex stycken interna antenner i routern. Tekniken kan hitta och följa individuella trådlösa enheter i ditt nätverk och rikta signalen mot dem. På så sätt ska man kunna få bäst prestanda, vilket är något som behövs när vi sysslar med bredbandskrävande saker som att strömma musik och video.

Cloud Gigabit Router N600 (DIR-845L)N600 har också stöd för DualBand. Det betyder att routern kan utnyttja både 2,4 GHz-bandet och 5 GHz-bandet samtidigt. Det förstnämnda passar bäst för vanligt surfande medan 5 GHz-bandet är optimerat för dataöverföring som är mer känslig för störningar, exempelvis strömmande av media, nerladdningar eller onlinespel.

Du kan ladda ner gratis applikationer för iOS och Android för att komma åt din router och filer på ditt nätverk från var som helst. Det gör att du exempelvis kan strömma filmer från ditt hemmanätverk även när du är på resande fot. Via en USB-port på routern kan du ansluta en extern hårddisk för lagring av data.

N600 är kompatibel med UPnP och DNLA för att strömma media till enheter som har stöd för lösningarna. En hel del mediaspelare och smarta TV-apparater har stöd, vilket underlättar för att kolla på till exempel film på TV:n via nätverket.

Cloud Gigabit Router N600 (produktnamn DIR-845L) börjar säljas i februari och har ett riktpris på 1195 kronor. Du kan läsa mer om enheten i D-Links pressmeddelande.

Taggar: D-Link, N600, DIR-845L, SmartBeam, DualBand, router, WiFi, trådlöst nätverk (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *