Bärbart

Chrome OS-datorer släpps i Sverige

Både Samsung och Acer släpper nu Chrome OS-baserade bärbara datorer i Sverige. Acer C7 Chromebook och Samsung Chromebook XE303C12-A01SE är namnet på modellerna.

Chrome OS är ett egenutvecklat operativsystem från Google, som inte är helt olikt Android till utformningen. Precis som Android är det i grunden Linuxbaserat och precis som Android så går det att tanka ner diverse appar för det via en onlinebutik.

Samsung och Acers Chrome OS-baserade bärbara datorer har funnits ute ett tag, men först nu når de den svenska marknaden.

acer chromebook

Tanken med Chrome OS är att både appar och användardata ska finnas i molnet, men detta till trots är Acer C7 Chromebook försedd med en hårddisk med 320 GB lagringsutrymme. Processorn i datorn är en 1.1 GHz Intel Celeron-processor, har 2 GB arbetsminne, och den 11,6 tum stora skärmen har en upplösning på 1280 x 720 punkter. Batteriet ska räcka för upp till 4 timmars användning. 2 990 kronor ligger priset på för modellen.

samsung chromebook

Samsung Chromebook släpps i två varianter, där det som skiljer modellerna åt är huruvida det finns möjlighet att stoppa in ett simkort i dem för att surfa via 3G eller inte. Samsung Chromebook är strået vassare än Acer-datorn och har en 11,6 tum stor skärm med en upplösning på 1366 x 768 punkter. Under skalet sitter en Exynos-processor på 1.7 GHz och arbetsminnet är 2 GB stort. Den fläktfria datorn har en SSD-baserad hårddisk på 16 GB och en batteritid på 6,5 timmar. Prislappen för modellen med 3G-stöd ligger på 3 490 kronor medan varianten försedd endast med wifi-stöd kostar 2 990 kronor.

Vid köp av både Acers och Samsungs Chromebook-modeller ingår ett års tillgång till 100 GB lagringsutrymme hos Googles molntjänst Google Drive.

Taggar: Chrome OS, laptop, bärbar dator, netbook, Samsung Chromebook, Acer C7 Chromebook, Google, molnet (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *