Windows 8

Chrome och Firefox kommer till Windows 8 Metro

Windows 8 levereras tillsammans med Internet Explorer 10, men givetvis kommer det att finnas andra webbläsare. Nu har både Google och Mozilla meddelat att man arbetar på Metro-versioner av respektive webbläsare.

Metro är det nya gränssnittet i Windows 8, som är skapat för att ditt skrivbord ska se likadant ut både på dator, surfplatta, mobil, smart-TV och andra enheter. Programutvecklare bygger Metro-specifika applikationer som ska fungera i det nya gränssnittet, och de ska även funka oavsett plattform.

Chrome Metro Windows 8Mozilla meddelade för ett litet tag sedan att man håller på att utveckla en Metro-version av webbläsaren Firefox, och nu har även Google sagt sig arbeta på en Chrome-version.

Enligt Mashable har det tidigare varit en del frågetecken om huruvida Microsoft tänker tillåta andra webbläsare än Internet Explorer i Metro, men det är numera bekräftat. Konstigt vore annars, med tanke på skadestånden efter att de implementerat Internet Explorer i Windows…

Det verkar dock bara vara möjligt att köra en webbläsare i Metro, och då den läsare du har valt som standard; Internet Explorer, Chrome, Firefox eller någon annan webbläsare utvecklad för Metro.

Källa: Mashable

Taggar: Google, Chrome, Windows 8, Metro, Firefox, Mozilla, Internet Explorer, Microsoft, Windows (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *