Digitalkamera

Kompaktkamera från Casio tar digitalfoton i 20,1 megapixlar

Casio Exilim EX-ZS30 är i flera avseende en relativt vanlig kompakt digitalkamera, men med en sensor som låter dig ta digitalfoton i 20,1 megapixlar sticker den onekligen ut ur mängden. Hur bra kvalitet det är på pixlarna återstår att se. Med en prislapp på 1099 kronor kan man nog inte förvänta sig att kasta ut sin systemkamera.

Eftersom jag inte testat Casios nya Exilim EX-ZS30 ska jag inte skriva något negativt om den. Med det sagt är det lite förvånande att Casio väljer att pressa antalet megapixlar på samma sätt som kameratillverkarna gjorde för några år sedan. Idag vet de allra flesta att bildkvaliteten inte är beroende av antalet megapixlar.

Fast samtidigt kan nörden i mig inte låta bli att tycka att det är rätt coolt med en kompakt digitalkamera som levererar 20,1 megapixlar. Hade jag inte tyckt det, hade jag inte brytt mig om att skriva om modellen.

Om vi tittar på de övriga specifikationerna, har EX-ZS30 ett 26 mm vidvinkel-objektiv som klarar 6x optisk zoom. Själva kamerahuset är gjort i rostfritt stål och kommer i fem olika färger; svart, silver, lila, vit och rosa.

Casio Exilim  EX-ZS30

EX-ZS30 är gjord för att vara enkel att använda, och mycket går att automatisera. Med funktionen Premium Auto analyserar kameran själv motivet, väljer de (förhoppningsvis) bästa inställningarna och gör till och med viss efterredigering av fotot.

Casio har också sneglat på populära mobilappar som Instagram, genom att lägga in funktioner för att applicera filter på fotona. Med Art-Shot kan användaren lägga på något av följande filter; leksakskamera, mjukt fokus, ljus ton, pop, sepia, monochrome S/V, miniatyr och fish-eye.

Casio Exilim EX-ZS30 kommer att börja säljas från och med mars månad och rekommenderat pris ligger på 1099 kronor.

Tja… Vad tror du? En kompaktkamera med rätt liten lins, som tar bilder i 20,1 megapixlar och som kostar 1099 kronor. Vad säger ni?

Taggar: Casio Exilim EX-ZS30, Exilim EX-ZS30, digitalkamera, kompaktkamera, digitalfoto, Casio (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *