Hårdvara

Bygg din egen Android-enhet

För den som vill bygga en egen Android-enhet så finns nu Odroid-X att inhandla. Enheten är bland annat försedd med en snabb Exynos 4-processor och går enkelt att ansluta till både skärm och usb-enheter.

Kärnan i Odroid-X är en Exynos 4-processor, vilket bådar för att det finns gott om kraft i den lilla apparaten. Processorn, som är fyrkärnig, används nämligen bland annat även i Samsung Galaxy S III.

Även den grafikkrets som används på Odroid-X är densamma som i Samsung Galaxy S III, nämligen Mali-400 GPU. Trots den ringa storleken på enheten, som fyrkantig med en sida på cirka 9 cm, så finns det även en hel del uttag på den.

Vad sägs till exempel om inte mindre än sex USB-portar, portar för mikrofon och hörkurar, möjlighet att ansluta trådburet Ethernet-nätverk. Vill man koppla enheten till en vanlig skärm med HDMI så finns det dessutom en micro-HDMI-port på den.

Android-versionen som körs på enheten är version 4.04, men systemet har även stöd för andra mer desktop-vänliga Linux-distributioner som fungerar med ARM-plattformen, så som till exempel Ubuntu 12.04.

Att enheten fungerar alldeles utmärkt att använda som arbetsstation demonstreras inte minst via videoklippen nedan, där olika tillämpningar som Youtube och spel demonstreras på en enhet. Prislappen för Odroid-X ligger på motsvarande knappt en tusenlapp.

Läs mer

Köp Odroid-X här

Hardkernel ODROID-X: $129 Android developer board with quad-core CPU

Specifikationer för Odroid-X

  • Processor: Samsung Exynos4412 Cortex-A9 Quad Core 1.4Ghz med 1MB L2 cache
  • Grafik: Mali-400 Quad Core
  • Arbetsminne: 1024MB(1GB) LP-DDR2 800
  • Storlek: 90 x 94 mm

Taggar: O-droid-X, Android, hacking, hemmabygge, minipc (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *