Proffsig NAS för hemmabruk från Buffalo

En nätverkshårddisk i hemmet är bra att ha, speciellt om du behöver komma åt filer från fler än en dator eller andra enheter. Buffalo LinkStation Pro kommer nu i uppdaterad version.

Nätverkshårddisken (NAS) Buffalo LinkStation Pro har blivit en storsäljare bland hemanvändare som vill ha en lite mer avancerad enhet. LinkStation Pro kan levereras med hårddisk på 1 TB, 1,5 TB eller 2 TB. Du ansluter den till ditt nätverk och kan sedan komma åt filerna från dina nätverkanslutna datorer och enheter.

Det som är nytt är att man har förbättrat möjligheterna att använda nätverksenheten till annat än att lagra filer från datorn. LinkStation Pro har en inbyggd DLNA-server som innebär att du kan strömma filmer och musik från hårddisken till mediaspelare. I och med uppdateringen finns numera stöd för alla stora mediaspelare.

Vidare har man lagt in en funktion kallad WebAccess, som gör att du kan komma åt dina filer från Internet via en webbläsare. På så sätt kan du arbeta mot filer du har på din NAS även när du inte är hemma. Det räcker att du har tillgång till en dator och Internetuppkoppling.

Buffalo LinkStation Pro

Förutom DLNA-servern har LinkStation Pro även en iTunes Server för att strömma media till exempelvis iPods. Du hittar även en BitTorrent-klient som gör att du kan ladda ner filer från torrent-sajter direkt från nätverkshårddisken.

Slutligen kan nämnas Direct Copy, som låter dig ansluta externa lagringsenheter, som till exempel en digitalkamera eller ett USB-minne, och enkelt kopiera innehållet från dem till nätverkshårddisken. Buffalo LinkStation Pro kostar från 2299 kronor.

Taggar: Buffalo LinkStation Pro, LinkStation, Buffalo, NAS, nätverkshårddisk, lagring, hårddisk, nätverk, backup (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *