Buffalo lanserar hemma-NAS med 8 TB lagring

Lagringsutrymme kan man aldrig få för lite av, inte minst för oss som låter digitalkameran gå varm. Buffalo har ett stort utbud av nätverkshårddiskar och nu lanserar de LinkStation Pro Quad med upp till 8 TB lagringsplats och en snabbare processor.

Jag minns när jag köpte min första hårddisk till min dåvarande Amiga 1200. Den var på 20 MB (ja, megabyte) och efter att ha råkat paja ett par sektorer i mitten fick jag partionera den på 7 respektive 10 MB. Efter ett tag började de fyllas upp, och jag investerade då i en galet dyr 420 MB-disk. Mina kompisar sa att jag var dum i huvudet som köpte en så stor hårddisk. 420 MB! Det skulle aldrig gå att fylla den.

Idag ser det lite annorlunda ut. Buffalo LinkStation Pro Quad är en nätverkshårddisk (NAS) som har plats för fyra hårddiskar. Den säljs i två modeller med antingen 4 eller 8 TB utrymme. Processorn har uppgraderats sedan tidigare modeller och är nu en Marvel 1,6 GHz.

Buffalo LinkStation Pro Quad

Stöd för många lösningar

LinkStation Pro Quad innehåller en rad olika funktioner. Som vanligt finns det stöd för DLNA/UPnP som gör det möjligt att strömma musik, film och digitalfoton till massor av enheter som hanterar tekniken; exempelvis TV, Xbox 360, Playstation 3 och så vidare.

Enheten har även en inbyggd Squeezebox-server för att du ska kunna strömma musik till Logitechs Squeezebox-enheter. Den har också en funktion som heter WebAccess, som gör det möjligt att komma åt innehållet från datorer och smartphones via Internet. Buffalo erbjuder kostnadsfria applikationer för iPhone, iPad och Android för detta ändamål.

Vidare finns Direct Copy för att automatiskt överföra bilder och video från digitalkameror som ansluts, BitTorrent-klient som låter dig ladda ner torrent-filer utan att använda datorn, skrivarserver och FTP-server.

Mac-användare kan använda LinkStation Pro Quad tillsammans med Apple Time Machine och Windowsanvändare kan sköta säkerhetskopiering med det medföljande programmet Novastor NovaBackup Professional. Om du har fler än en NAS från Buffalo kan du automatisera backup mellan enheterna.

Buffalo LinkStation Pro Quad nätverkshårddisk

Specifikationer:

  • 10/100/1000 Gigabit Ethernet
  • Stöd för Apple Time Machine® Backup med flera klienter
  • Novastor NovaBACKUP® Professional med 5 licenser för PC
  • Active Directory Support: Fungerar som en klient i AD-domänen vilket gör att LinkStation Quad kan använda sig av domänens användare och grupper
  • Avancerade inställningar för bästa möjliga strömförbrukning.
  • Eco Friendly Power Saving Mode
  • 128Bit AES Encryption
  • RAID – RAID 0, RAID 5 (läs om hur RAID fungerar)
  • Möjlighet att sätta access på användarnivå
  • Externa USB-portar gör det möjligt att utöka lagringskapaciteten ytterligare

Buffalo LinkStation Pro Quad finns tillgänglig på marknaden och kostar 4500 kronor med 4 TB lagringsutrymme, eller 7300 kronor för 8 TB. Om du använder prisagenter kan du hitta lägre priser:

[pj]842373[/pj]

[pj]842374[/pj]

Mer läsning:

Källa: Pressmeddelande

Taggar: Buffalo LinkStation Pro Quad, Buffalo, NAS, nätverkshårddisk, backup, säkerhetskopiering, hårddisk, lagring (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *