Bara 6 procent kör med HDTV, trots att de har HD-Ready-TV

Bästa bilden heter en undersökning som är genomförd av SIFO på uppdrag av Canal Digital. Den visar att 45 procent av svenskarna har en HD-Ready-TV, men att bara 6 procent använder dem till att visa HD-sändningar.

Många svenskar har bytt ut sina gamla tjock-TV mot en ny platt-TV i form av LCD eller plasma. De allra flesta av dessa är HD-Ready, vilket betyder att de kan visa högupplöst material. Men det är få som utnyttjar det här, eftersom det krävs en HD-digitalbox och tillgång till TV-kanaler som sänder i HDTV. Kopplar man in en HD-Ready till en vanlig digital-TV-box är det inte säkert att man får bättre kvalitet. Faktum är att det ofta blir sämre.

– Utan HD-box och kanaler blir upplevelsen i många fall sämre än med den gamla tjock-TV:n. Vi måste bli bättre i hela branschen på att berätta vad som krävs för HDTV. HD är här för att stanna men kunskapen är fortfarande för låg, säger Mats Almgren, VD på Canal Digital Sverige.

Undersökningen visar att många är intresserade av att skaffa en HD-box. Var fjärde tillfrågad säger sig planera att köpa en sådan. 56 procent säger att de inte vet, vilket enligt SIFO och Digital Canal pekar på dålig information om vad en HD-box innebär. 51 procent säger att det är främst film de vill se i högupplöst format.

– Det finns onekligen ett stort intresse för HDTV i Sverige och många har redan tagit den stora investeringen i och med köpet av en HD-ready TV. Det är det sista steget, box och kanaler, vi måste bli bättre på att förklara, säger Jenny Pedersén PR-ansvarig på Canal Digital Sverige.

Undersökningen Bästa bilden kommer att genomföras varje år för att följa utvecklingen på den svenska marknaden.

[b]

hdtv
image-804
[/b]

Taggar: HDTV, HD-Ready, Canal Digital, undersökning, HD-sändning, High Definition (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *