Antivirus

Avira, gratis antivirus i snygg och snabb ny version

Ett av de mest populära gratis antivirusprogrammen på marknaden är Avira Free Antivirus. I många år har programmet dock bara fått mindre uppdateringar, men nu har man släppt version 12 som innebär ett rejält uppfräschat program.

Enligt nerladdningssajten Download.com är AVG Anti-Virus Free Edition det allra mest nerladdade gratis antivirusprogrammet, följt av Avast! Free Antivirus på plats nummer två. Tredjeplatsen innehas av Avira. Antivirusprogrammet är emellertid inte jättestort i Sverige, och vi ska erkänna att vi inte skrivit så mycket om det.

Nu och med lanseringen av version 12 är det dock värt att uppmärksamma Avira Free Antivirus. Programmet har fått ett nytt gränssnitt, som känns fräschare och betydligt mer modernt, och överlag känns antivirusprogrammet snabbare och mindre hungrigt på datorprestanda.

Avira 12 gratis antivirus download ladda ner

I likhet med de flesta andra gratis antivirus finns det även kommersiella och mer heltäckande versioner av Avira. Gratisversionen innehåller främst ett antivirus, så det passar bäst på datorer där du kompletterar med brandvägg (Windows egna fungerar fint) och eventuellt ett antispyware (Ad-Aware eller Spybot är två bra alternativ).

Vi skulle också rekommendera att du kompletterar med ett skydd mot farliga webbsidor, förslagsvis SiteAdvisor eller WOT. Har du barn och vill kunna skydda dem mot olämpligt material på nätet, ta en titt på vår artikel Gratis program ger föräldrar kontroll över barnens onlinetid.

Det märks i gränssnittet att gratisversionen är nerbantad. Under rubriken Internet finns funktionerna FireWall, Web Protection, Mail Protection, Child Protection och Game Mode, men alla är skuggade och kräver att du uppgraderar till betalversionen av programmet.

Men som sagt, är du ute efter ett renodlat antivirus och inte vill betala en massa pengar, är det absolut värt att testa Avira Free Antivirus. Här hittar du förresten de 5 bästa gratis antivirusprogrammen för Windows.

Läs mer om Avira på tillverkarens hemsida.

Taggar: Avira, gratis antivirus, antivirus, virusskydd, virusprogram, antivirusprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Avira, gratis antivirus i snygg och snabb ny version

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *