Asus O!Play, en ny mediaspelare för hemmabion

Asus ligger verkligen inte på latsidan när det gäller att lansera nya produkter. Nu ger de sig in på området mediaspelare i och med sin nya Asus O!Play HDP-R1 HD Media Player. Den kopplar du till din TV för att kunna se film och annat.

Mediaspelaren är rent tekniskt inget unikt. Det finns redan rätt många sådana här enheter, men i praktiken skiljer de sig rätt mycket åt vad gäller hanteringen av filer och uppspelning. En del fungerar utmärkt medan andra har lite problem. Därför ska det bli intressant att se hur Asus O!Play håller sig.

Spelaren har ingen egen hårddisk för lagring av filer, utan du får ansluta en extern hårddisk eller strömma materialet via ditt nätverk. Något trådlöst nätverk finns inte i O!Play, vilket kan förklaras med att det inte alltid fungerar så bra att strömma högupplösta videofilmer över WiFi.

De portar som finns på O!Play är en USB samt en kombinerad USB och eSATA. Vidare finns det HDMI, komposit och S/Pdif. Det finns stöd för en väldig massa filformat, och däribland är det värt att notera MKV – det format som blivit så populärt för filmer i Full HD-kvalitet:

MPEG1/2/4, X264, H.264, VC-1, RM/RMVB, .mp4, .mov, .xvid., .avi., .dvix., .asf, .wmv, .mkv, .rm, .rmvb, .flv, .ts, .m2ts, .dat, .mpg, .vob, MP3, WAV, AAC, OGG, WAV, FLAC, AIFF, JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF, SRT, SUB, SMI, SSA

[Källa: Prylportalen]

[b]

Asus O!Play
image-820
[/b]

Taggar: Asus O!Play, O!Play, mediaspelare, DivX, Xvid, MKV (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *