Asus Eee PC Box B204: Ny version av stationär Eee PC

Asus har verkligen arbetat vidare med sitt Eee PC-koncept. Det som började som en pytteliten billig minidator, har utvecklat sig till allt möjligt – bland annat en stationär PC kallad Eee PC Box. Nu släpper Asus en ny version av den här stationära minidatorn.

Asus Eee PC Box B204 kommer i svart eller vitt, och själva datorn mäter inte mer än 223 x 178 x 16 mm. Det medföljer ett stativ att ställa lådan i, och då blir den givetvis några millimeter större. Trådlös mus och trådlöst tangentbord medföljer i paketet, så det enda du behöver ha är en skärm att koppla den till.

Det är här en av nyheterna kommer in i bilden. Asus har nämligen utrustat Eee PC Box B204 med en HDMI-port, vilket betyder att du kan ansluta datorn till din platt-TV i vardagsrummet. Då börjar det bli spännande – i alla fall på pappret. Under onsdagen kommer jag att få möjlighet att testköra datorn, och jag ska då prova hur det fungerar att använda den som en mediaenhet för att spela upp filmer på min platt-TV. Jag återkommer sålunda med ett test av datorn.

I övrigt kan nämnas att Eee PC Box B204 har Bluetooth, en 160 GB hårddisk (5400 RPM) och trådlöst nätverk som har stöd för 802.11b/g/n. Internminnet är på 1 GB och processorn, föga överraskande, en Intel Atom på 1,6 GHz. Det är dock ingen Intelgrafik, utan det sitter ett ATI Radeon HD 3450 på 256 MB i burken.

En annan intressant detalj är att man har lagt in ett batteri i datorn. Det brukar det inte finnas i stationära maskiner, och det håller bara i en halvtimme, men det finns ett gott skäl. Tanken är att man ska kunna lägga över exempelvis filmer från sin vanliga dator, och sedan koppla ur Eee PC:n för att bära in den i vardagsrummet utan att behöva stänga ner systemet.

Som sagt, jag återkommer med ett test lite senare i veckan!

Uppdatering: Test av Asus Eee PC Box B204!

[b]

image-85
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Asus Eee PC Box B204: Ny version av stationär Eee PC

  1. Fält

    Hur känns den nu två dagar efter? Den verkar riktigt intressant. Vet du någonting om när den ska släppas i sverige?

  2. Calle

    Låter intressant. Kan man ha en LCd-skärm kopplad till den samtidgt som HDMI-utgången är inkopplad? Jag har en MacMini som mediadator, men för att slippa slå på tv:n varje gång har jag en lite skärm inkopplad. Med då det bara finns en utgång på MAcen måste jag byta sladd när jag vill köra film. (Jag vet att det finns en splitter att köpa men den kostar nästan 2k)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *