surfplatta

Asus Eee Pad Transformer släpps i januari

Asus Eee Pad Transformer är världens första surfplatta med en Nvidia Tegra 3 quad-core-processor. I januari släpps surfplattan i Sverige.

Asus Eee Pad Transformer är den senaste surfplattan från Asus och av specifikationerna att döma ser surfplattan ut att bli en kraftfull sak. Designen är delvis i aluminium och robust. Surfplattan är dessutom väldigt tunn med en tjocklek på 8,3 mm. Ett medföljande dockningsbart tangentbord, med inbyggt extrabatteri, gör att surfplattan även kan användas som en traditionell bärbar dator.

Den som bland annat utmärker enheten är den processor som sitter under skalet på den. Nvidia Tegra 3 quad-core-processorn utlovas enligt Nvidia kunna erbjuda upp till fem gånger högre hastighet än den tidigare Tegra 2-processorn samtidigt som strömförbrukningen ska vara mer än halverad.  Den högpresterande processorn ska bland annat göra surfplattan tillräckligt kraftfull för att kunna spela upp 3D-material i full hd-upplösning om man kopplar in en 3D-skärm till surfplattans hdmi-port.

Batteriet i Asus Eee Pad Transformer utlovas ge upp till 12 timmars batteritid. Tack vare ett batteri även i det dockningsbara tangentbordet för surfplattan så ska man kunna använda Asus Eee Pad Transformer i upp till 18 timmar på en enda laddning.

I det dockningsbara tangentbordet finns även en SD-minneskortläsare och en extra usb-port. Skärmen på enheten är en 10,1-tums LED-skärm med hållbart gorillaglas och en maxupplösning på 1280×800 punkter.

Asus Eee Pad Transformer är försedd med två digitala kameror. På framsidan sitter en kamera med en upplösning på 1,2 megapixel och den är främst tänkt att användas för videosamtal. På baksidan sitter en kamera på 8 megapixel som bland annat kan användas för att spela in film i full hd-upplösning.

Enheten ska släppas i Skandinavien i januari och prislappen kommer hamna på 5995 kronor.

Asus Eee Pad Transformer

  • Vikt: Surfplattan: 586 gram. Dockningsstationen: 537 gram.
  • Storlek: Surfplattan: 263 x 180,8 x 8,3 mm. Dockningsstationen: 263 x 180,8 x 10,4 mm
  • Processor: Nvida Tegra 3 quad-core 1.3 Ghz
  • Minne: LP DDR2 1 GB
  • Lagring: 32 GB EMMC
  • Operativsystem: Android 3.2 Honeycomb, uppgraderingsbar till Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Skärm: 10,1 tum LED med gorillaglas och 1280×800 i upplösning.
  • Kamera: 1,2 megapixel för videokonferenser, 8 megapixel med LED-lampa på baksidan.
  • Portar: 1 x hdmi, 1 x micro SD-kortläsare, samt på dockningsenheten: 1 x usb, 1 x SD-kortläsare.

Taggar: Asus Eee Pad Transformer, surfplatta, laptop, bärbar dator, Android 4.0, Nvidia Tegra 3 quad-core, gorillaglas, dockningsstation (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *