Hårdvara Mobilt

Archos GamePad – portabel spelkonsol som kör Android

Archos GamePad är en Android-baserad surfplatta anpassad för spel. Vid sidan av den 7 tum stora skärmen så sitter nämligen en massa olika knappar för att man lättare ska kunna styra de spel som man vill spela på den.

Både Nintendo och Sony erfar dalande försäljningssiffror för sina portabla spelkonsoler just nu. Trots det så går det inte att förneka att en stor fördel med bärbara spelkonsoler är den mer precisa kontroll som riktiga knappar och analoga styrspakar ger jämfört med de pekskärmar som man använder sig av för att styra spel på de flesta mobiltelefoner och surfplattor.

Archos GamePad är ett försök att kombinera det bästa från båda världar. Vad det handlar om är nämligen en surfplatta med en 7-tumsskärm, där det unika är att det vid sidorna av skärmen sitter både styrknappar och actionknappar för att användas i spel. Under skalet på enheten sitter en 1,5 GHz dual core-processor. För grafiken används samma grafikprocessor som även hittas i Samsung Galaxy SIII, nämligen Mali 400 .

Tillverkaren påstår sig ha fört konversationer med “ledande Android-spelutvecklare” under det senaste halvåret för att försäkra sig om att deras spel ska fungera tillfredsställande med kontrollerna på enheten.

I Android 4.0 Ice Cream Sandwich, som enheten kommer att skeppas med, så finns det redan inbyggt stöd för externa usb- och bluetooth-baserade spelkontroller så som handkontrollen för Xbox 360. Fördelen med Archos GamePad (eller för den delen konkurrenterna Sony Xperia Play eller JXD S5100) är dock att man inte behöver ha någon extra kontroll med sig för de spel som man vill köra.

Archos GamePad kommer att lanseras i Europa i slutet av oktober och kommer att få en prislapp på runt 150 euro.

Taggar: spelkonsoler, Archos Gamepad, Android, surfplattor (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Archos GamePad – portabel spelkonsol som kör Android

  1. Tommy Gustafsson

    Ska byta min iPad 3 och PS Vita mot en sån här. Har redan sålt iPaden för dubbelt så mycket denna kommer kosta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *