Bärbart

Android-surfplatta för gamers

WikiPad och Gaikai ligger bakom en kommande surfplatta som vänder sig till spelintresserade. Under ytan på maskinen finns det gott om kraft och användarna kommer också kunna ägna sig åt molnbaserat spelande med plattan.

Surfplattan som WikiPad har på gång är framtagen tillsammans med Gaikai och visades först upp på CES-mässan tidigare i år. På mässan visades en variant med en 8.1-tumsskärm upp, men den modell som man planerar att släppa framöver ska istället vara försedd med en skärm som är 10,1 tum stor.

Under skalet på maskinen sitter en icke namngiven quadcore-processor, 8 GB lagringsminne och den är även försedd med kamera för hd-video. Så långt är det inget särskilt utmärkande med enheten, men den som gör den unik är de spelkontroller som den kommer att vara försedd med. På var sida om skärmen finns en analog styrspak och andra knappar för att styra spel med.

Användare av plattan kommer även att få tillgång till Gaikais onlinespeltjänst, som är en molnbaserad lösning där spelen streamas till plattan. Genom en hdmi-port kan man även koppla in sin surfplatta till en tv för att spela spelen i full hd-upplösning.

Spel populärt på plattor

Att satsa på en surfplatta särskilt framtagen för spel kan vara en smart idé eftersom det allra främsta användningsområdet för surfplattorna är just spelande, enligt en undersökning som Google gjorde förra året bland amerikanska användare av surfplattor. I undersökningen angav 87 procent av de tillfrågade att spel är ett av de områden som man använder plattan för.

Något releasedatum för WikiPads och Gaikais surfplatta är ännu inte satt. För den som vill ha tag i en spelanpassad surfplatta redan nu så kan Acer Iconia Tab A500 vara ett alternativ, även om det här främst är de tekniska aspekterna som gör den särskilt lämpad för spel och inte så mycket själva designen. Under skalet på Acer Iconia Tab A500 sitter en dubbelkärning Tegra 2-processor från Nvidia och den 10,1 tum stora bildskärmen har en upplösning på 1280×720 punkter.

Läs mer

Taggar: Wikipad, Gaikai, surfplatta, spel, mobilspel, Acer Iconia Tab A500 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *