Android

Reklam i Angry Birds käkar batteri i mobilen

Tycker du att batteriet i din smartphone håller alldeles för lite? En analys från Purdue University i USA har visat att en av de sotra batteritjuvarna är gratisappar som finansieras av reklam. Bland annat visar man att speldelen i populära Angry Birds bara står för 20 procent av batteribelastningen – resten tar de annonser som visas.

Gratisappar för Android finns det i mängder och de är så klart väldigt kul. Men nu visar Purdue University och säkerhetsföretaget Trend Micro siffror som visar att dessa appar kan ligga bakom problemen med batteri som tar slut alldeles för fort. Ofta finansieras gratisappar med annonser och dessa ätar väldigt mycket ström.

Android batteritidFörutom undersökningen från Purdue University har även Trend Micro gjort egna undersökningar. Där framgick det att gratisappar som tar mycket batteri inte behöver betyda att själva appen är dåligt programmerad, utan att det är de implementerade annonserna som stjäl det mesta av batteriet.

“Det betyder att andra reklamfinansierade appar som inte är lika bra programmerade kan ha en högre energiförbrukning än vad som egentligen är nödvändigt,” säger Rik Ferguson på Trend Micro.

Trend Micro delar in appar i Mobile App Reputation där appar klassas som låg, medel eller hög vad gäller batteriförbrukningen. 74 procent av alla appar i Googles app-butik Google Play (tidigare Android Marketplace) ligger inom medel, vilket innebär att de drar mer ström än vad som är nödvändigt.

För dig som kör Android och själv vill kontrollera hur mycket ström dina olika applikationer drar, kan du prova appen Loungevity från Trend Micro. Den är gratis och analyserar dina appar. Du hittar den här.

Läs om hur du får bättre batteritid i Android.

Taggar: Android, batteritid, batteri, Angry Birds, reklam, annonser, smartphone, mobil, mobiltelefoner (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *