Tv-spel

Allt inför släppet av Wii U

      Inga kommentarer till Allt inför släppet av Wii U

På fredag släpps Nintendos nya spelkonsol Wii U i Sverige. Här har vi samlat en massa information och länkar inför det av många efterlängtade släppet.

Sedan Wii U släpptes i Nordamerika för en dryg vecka sedan så har konsolen sålts i 400 000 exemplar. Samtidigt så har reaktionerna från branschens håll på Wii U varit ganska svala, och det är lite oklart hur bra prestanda som enheten har. Klart är att Wii U är Nintendos första HD-konsol och det tycks som att den grafikmässigt är något vassare än både Playstation 3 och Xbox 360, medan den flerkärniga IBM-processorn i den tycks vara något svagare än processorerna i konkurrenterna.

Nintendo Wii U

Det utmärkande med Wii U är dock inte dess prestanda, utan den medföljande kontrollen Wii U Gamepad. Den liknar en surfplatta och har en 6,2 tum stor skärm med 854 x 480 punkters upplösning.

Frågan alla ställer sig är förstås om Nintendo ska kunna upprepa succén med Wii, vars rörelsekänsliga kontroller gjorde Wii till en storsäljare trots att den när den släpptes var hopplöst mycket sämre prestandamässigt än sina konkurrenter.

Recensionerna av Wii U sedan det amerikanska släppet har varit ganska bra, även om man i flera av dem kan märka av en viss tveksamhet till om konceptet kommer hålla när Microsoft och Sony lanserar sina nya konsoler.

PCOnline kommer att lägga vantarna på en egen Wii U i samband med det svenska släppet senare i veckan. Håll till godo med dessa länkar till recensioner från andra sajter så länge.

Läs mer

Taggar: Nintendo Wii U, Nintendo, Sony, Microsoft, tv-spel (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *