Dags för Adobe Photoshop Elements 8

Nu kommer det omtyckta bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop Elements 8, tillsammans med videoredigeringsverktyget Adobe Premiere Elements 8. Programmen riktar sig mot hemanvändare.

Adobe ligger bakom de allra bästa grafiska programvarorna på marknaden. Mest känt är så klart Photoshop, men problemet med Photoshop är att det är aningen för komplext och alldeles för dyrt för en hemanvändare. Därför lanserade företaget för några år sedan Adobe Photoshop Elements. Det är en variant av Photoshop som riktar sig mot hemanvändare.

Skillnaderna mellan Photoshop och Photoshop Elements är att vanliga Photoshop har funktioner för att arbeta med riktiga trycksaker, samt att gränssnittet i Elements är mer användarvänligt och ofta uppbyggt med förklarande guider medan du i vanliga Photoshop gör de flesta inställningar manuellt.

Photoshop Elements 8

Jag har testat alla tidiga versioner och Photoshop Elements och har imponerats över hur bra det faktiskt är. Det har utvecklat sig till ett mycket kraftfullt bildredigeringsverktyg som de allra flesta användare, förutom professionella grafiker, klarar sig gott med. Speciellt bra är det för dig som vill arbeta med digitalfoton. Elements innehåller nämligen en organiserare som hjälper dig att hantera och strukturera digitalfoto.

Nu är det alltså dags för Photoshop Elements 8, och den svenska översättningen lanseras i november. Organiseraren för digitalfoton och videofilmer ska ha blivit bätte, och har numera en ansiktsigenkännande funktion som kan lära sig ansikten efter hand. Med hjälp av den kan du filtrera ut bilder på specifika personer. I bildredigeraren märks funktionen Photomerge Exposure som låter dig slå ihop flera foton på samma motiv, för att skapa en ny bättre bild.

Photoshop Elements 8 kommer att kosta 1075 kronor, och köper du det ihop med Premiere Elements 8 betalar du 1625 kronor.

Läs också:

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Photoshop, Adobe, Photoshop Elements, Photoshop Elements 8, Elements, Premiere, Premiere Elements, bildredigering, digitalfoto, bildbehandling (Intressant?)

One Reply to “Dags för Adobe Photoshop Elements 8”

  1. Pingback: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*