Multitouch i Acers allt-i-ett-dator Aspire Z5610

Acer Aspire Z5610 är en allt-i-ett-dator med en skärm som klarar multitouch, en funktion som blivit attraktiv i och med Windows 7. Aspire Z5610 är en snygg dator för dig som vill bli av med sladdar och kunna ställa datorn i vardagsrummet utan att skämmas.

Allt-i-ett-datorer har blivit något av en trend bland datortillverkare. De är inte lika stora som segmentet minidatorer (netbooks) men många tillverkare har allt-i-ett-maskiner antingen redan ute på marknaden eller på gång. En allt-i-ett har själva datorn inbyggd i skärmen, vilket gör att du slipper den stationära maskinen, sparar utrymme och blir av med kablar.

Acers nya Aspire Z5610 har en rejäl skärm på 22 tum i widescreen och skärmen klarar av multitouch, vilket betyder att den är tryckkänslig och känner av flera tryckpunkter samtidigt. Detta är en funktion som Windows 7 klarar av att hantera, och datorn kommer så klart med Windows 7 förinstallerat. Skärmen hanterar 1080p-upplösning för dig som vill se på film.

acer aspire z5610

Rent prestandamässigt håller sig Acer Aspire Z5610 bra i nivå. Processorn är en Intel Pentium Dual Core, och det sitter 4 GB internminne i maskinen. Därtill hittar du ett grafikkort av typen ATI Mobility Radon HD 4570, trådlöst nätverk med stöd upp till 802.11n, trådlöst tangentbord och mus, en SSD-enhet för lagring på 32 GB samt DVD-brännare. Riktpriset i USA är drygt 6200 kronor.

Fler allt-i-ett-PC:

Källa: PCMag

Taggar: Acer Aspire Z5610, Z5610, Acer, allt-i-ett-dator, PC, stationär dator, stationär, dator, allt-i-ett, multitouch, Windows 7 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Multitouch i Acers allt-i-ett-dator Aspire Z5610

  1. oscar

    Detta var en dator som såg bra ut på mässan, men det verkar som om inte Acer kommer att släppa den i sverige inom rimlig tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *