Bärbara datorer

Acer Aspire V5 och M5 med touchskärm snart i butik

I och med att Windows 8 lanseras nu den 26 oktober kommer vi att få se allt fler bärbara datorer med touchskärm, för att bättre vara anpassade till det nya gränssnittet i Windows. En av de första ut på marknaden är Acer, som uppdaterar sina existerande modeller Acer Aspire V5 och M5 med touchskärm.

Att det kommer bärbara datorer med touchskärm har vi trott länge, just på grund av att Windows 8 har ett nytt gränssnitt som på många sätt är anpassat för touchskärmar. Gränssnittet som tidigare gick under namnet Metro är byggt för att fungera på såväl datorer som surfplattor, smartphones och andra enheter.

Acer Aspire M5 är en ultrabook, som kom tidigare under året. Modellen finns med både 14- och 15-tumsskärm men det är bara 14-tummaren som kommer i en ny version med touchskärm (kallad för 481PT). I övrigt har datorn en Core i5-processor från Intel, 6 GB internminne och kombinerar en hårddisk på 500 GB med en 20 GB stor SSD för snabbare uppstart. Datorn har en batteritid på åtta timmar.

Acer Aspire M5 touchskärm

En intressant detalj med Aspire M5 481PT är att Acer lyckats pressa in en optisk enhet, trots att datorn som sagt är en ultrabook. Trots den optiska enheten är datorn bara drygt 2 cm tjock. I USA kommer riktpriset att vara 800 dollar för modellen med touchskärm, vilket översatt i kronor (med moms) blir 6750 kronor. Gissningsvis blir slutpriset på drygt 7000 kronor.

I Acer Aspire V5 kommer man också bara erbjuda touchskärm på 14-tummaren (V5-471P). Den verkar ha lite sämre prestanda än M5 och den räknas inte som ultrabook. IDG har testat den existerande Aspire V5-modellen. V5-471P har ett riktpris, översatt till kronor, på 6250 kronor.

Källa: Engadget

Taggar: Acer Aspire V5, Acer Aspire M5, Aspire, Acer, touchskärm, pekskärm, Windows 8 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *