80 nya platt-TV från marknadsledande Samsung

Samsung har de senaste tre åren varit marknadsledande inom platt-TV i Norden. Deras vårkollektion går inte av för hackor; hela 80 TV-apparater ska lanseras.

Den stora nyheten i kollektionen är att man har satsat mycket på LED-TV. Som exempel tas en modell som är tre centimeter tjock, och med ett väggfäste som mäter 1,5 centimeter i tjocklek. Skillnaden från vanliga LCD-TV ska också vara att svärtan i bilden blir mycket skarpare och att färgåtergivningen är bättre.

LED-apparaterna kommer att komplettera de redan befintliga TV-apparaterna inom LCD och Plasma. I april lanserar Samsung två serier; 6 och 7. Därefter kommer 8-serien i juni. I serierna kommer det att finnas skärmar på mellan 32 och 55 tum.

Bland finesser vi kommer att se är Internet-TV med koppling till YouTube, trådlöst nätverk för att komma åt filmer och bilder på din dator eller mediaenheter, USB-port för direktanslutning till lagringsenheter samt ett mediabibliotek. Stöd för Mpeg-4 finns i samtliga modeller. Värt att notera är att LED-TV ska dra upp till 40 procent mindre energi än LCD.

  • 8-serien. LED-tv. Ultra slim Crystal tv design. Full hd. 200 Hz Motion Plus. Ultra Clear Panel. Fyra hdmi-ingångar. Medi@2.0 inklusive Internet@tv och trådlös DLNA. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. 8-serien finns i 40 och 46. I butik i juni.
  • 7-serien. LED-tv. Ultra slim Crystal tv design. Full hd. 100 Hz Motion Plus. Ultra Clear Panel. Fyra hdmi-ingångar. Medi@2.0 inklusive Internet@tv och trådlös DLNA. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. 7-serien finns i 40, 46 och 55 tum. I butik i april. Prisexempel 40 tum: 21 000 kronor.
  • 6-serien. LED-tv. Ultra slim Crystal tv design. Full hd. 100 Hz Motion Plus. Ultra Clear Panel. Fyra hdmi-ingångar. Usb 2.0 med möjlighet att koppla externa enheter och titta på jpeg-bilder och lyssna på mp3. Megadynamisk kontrast. 6-serien finns i 40 och 46 tum. I butik i april. Prisexempel 40 tum: 19 000 kronor.

[Källa: Samsung]

[b]

Samsung LED-TV
image-535
[/b]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*