75% piratversioner av Windows 7 innehåller virus

Windows 7 finns givetvis i piratversioner, och det finns även ett antal Windows 7-crack som säger sig ta bort aktiveringen av operativsystemet. Men de kryllar av virus och spioner i piratversionerna, visar en test!

Det är journalisten Ed Bott på Zdnet som har tagit på sig fulhandskarna och gett sig ut på nätet i jakt efter piratkopierade versioner av Windows 7. Syftet är att se hur farligt det är. Han har hämtat hem och installerat olika lösningar av piratversioner, och sedan kontrollerat dem efter farlig kod.

Resultatet var att 75 procent av lösningarna innehöll virus, rootkits, trojaner och massor av annan farlig kod. Det här har jag skrivit om tidigare på PCOnline i artikeln Därför ska du inte köra crack till Windows 7.

Cyberkriminella sprider sina trojaner och spioner bland annat genom att smitta piratversioner av populära programvaror, samt crack till dessa. Windows 7 är inget undantag. Vad de gör är att infektera de piratkopierade versionerna med trojaner, som gör den smittade datorn till en zombie i ett botnät. Därefter laddar de upp filerna på en massa torrent-sajter och låter smittan härja…

Windows 7 crack med virus

Vidare verkar Microsoft varit rätt duktiga på att gå runt cracken som tar bort aktiveringen. Det betyder att man helt plötsligt kan stå med en låst version av Windows 7.

Samtidigt kan jag för sakens skulle berätta att det finns de användare som tuffar på alldeles utmärkt med sina piratversioner av Windows 7. Det är dock inget jag förespråkar.

Källa: Windows 7-bloggen

Taggar: Windows 7, crack, RemoveWAT, Chew-WGA, serial, pirat, piratkopia, Windows, Microsoft, virus, antivirus, säkerhet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “75% piratversioner av Windows 7 innehåller virus

  1. Aemony

    Jag förstår inte riktigt hur du menar här… 75% piratversioner av Windows 7 innehåller virus? Han har inte testat piratversioner av Windows 7 utan verktyg som kringgår aktiveringen inom Windows 7. Dvs. små program på några få megabyte som mest.

    Hans test översätts inte till att av alla piratkopierade versionerna av Windows 7 tillgängliga på nätet så är 75 % infekterade. Det är som att säga att om du tar fyra (vilket är antalet verktyg han testade) olika målarfärger på måfå, och tre av dessa råkade vara röd så skulle det innebära att 75 % av alla målade hus är röda.

    Så han har helt enkelt inte “gett sig ut på nätet i jakt efter piratkopierade versioner av Windows 7” utan helt enkelt testat några olika verktyg för att kringgå hans redan fullt installerade men ej aktiverade kopia av Windows 7.

    Med andra ord, artikeln är ganska snedvriden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *