Hårdvara

3D-skrivare låter dig skapa plastmodeller

Kan 3D-skrivare bli nästa stora grej? Att kunna skriva ut tredimensionella objekt i plast verkar i alla fall onekligen häftigt. Cubify 3D är en 3D-skrivare för hemmet.

Cubify 3D använder sig av ABS-plast som smälts ner och formas efter de 3D-modeller som man väljer att skriva ut på skrivaren. Modellerna kan vara upp till 14x14x14 centimeter stora och plastmaterialet finns att inhandla för en rad olika färger. En laddning med plast kostar från motsvarande cirka 350 kronor och räcker till ungefär 13-14 modeller, enligt tillverkaren.

Med till skrivaren följer också en rad olika program. Bland annat kan man skapa svärd åt Lego-figurer med Lego Sword Creator och det ska även gå att göra utskrifter direkt från en Kinect-scanning. Om man skapar modeller som man tycker är så bra att man vill försöka tjäna pengar på dem, så kan man också göra det via det onlinecommunity som finns tillgängligt på tillverkarens hemsida. Här kan man också bläddra runt bland modellritningar som är uppladdade av andra användare och sedan skriva ut dem med sin skrivare.

Plastmaterialet som används ska vara säkert och ofarligt för barn.

Prislappen för Cubify 3D ligger på motsvarande cirka 9 000 kronor, men den säljs än så länge inte i Europa.

Fakta om Cubify 3D

  • Storlek: 26 x 26 x 43 cm
  • Vikt: 4,3 kg
  • Anslutningar: usb, wifi 902.11b/g
  • Pris: Cirka 9 000 kronor

Cubify 3D

Taggar: 3D-skrivare, Cubify 3D, abs-plast, plastskrivare, lego, 3d-modellering, 3d, skrivare (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *