Två 3D-mobiler från LG och HTC visar framtiden

Det senaste året har marknaden för 3D-TV exploderat, och nu kommer 3D-skärmarna till mobiltelefoner. LG och HTC är bland de första ut, med sin LG Optimus 3D respektive HTC 3D Evo. Vad tror du om det?

Härom dagen gjorde jag en liten undersökning på min blogg, där jag frågade läsarna om hur intresserade de är av 3D-mobiler. Resultatet är visserligen ganska deprimerande.

Endast 5,7 procent svarade ja, 20 procent kanske och drygt 74 procent svarade nej – men tekniknördar som vi är vill jag knappast strunta i att skriva om 3D-mobilerna. Oavsett om mobilerna än så länge inte lockar så många till köp, är tekniken intressant. I övrigt är det imponerande mobiler.

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D och HTC Evo 3D

Både LG Optimus 3D och HTC Evo 3D kör med Android. Andra likheter är att 3D-skärmarna inte kräver några speciella glasögon, och att de har två digitalkameror för att kunna ta foton och spela in video i 3D.

Mobilerna har också HDMI-port så att du kan koppla dem till exempelvis en TV. Med frontmonterade digitalkameror kan du göra videosamtal. LG Optimus 3D och HTC Evo 3D använder bägge dubbelkärniga processorer och har 1 GB internminne.

Specifikationerna är således rätt bra för båda mobilerna. Jag har ännu inte testat någon av dem så jag kan inte säga vilken av dem som är bästa köp. Priserna skiljer sig rätt mycket, då LG-mobilen ligger på strax under 5000 kronor medan HTC-modellen kostar över 7000 kronor.

[pj]920241[/pj]

[pj]833459[/pj]

Det näst största problemet med 3D-mobiler är att det inte finns tillräckligt med material att ta del av. Det finns en handfull spel som är utvecklade för 3D-grafik, och via bland annat YouTube kan du hitta filmklipp i 3D. Men det är ännu rätt sparsamt med material.

Allra störst problem är dock faktumet att så många konsumenter inte ser något syfte med 3D-stöd. Det behövs någon riktigt intressant 3D-funktionalitet för att locka kunderna. Ett par spel och några YouTube-klipp tror jag inte räcker.

HTC Evo 3D

Slutligen… Vinn en 3D-TV!

Till sist vill jag avsluta med ett tips om en tävling där du kan vinna en riktigt häftigt 3D-TV från LG. Genom att svara på några enkla frågor har du möjlighet att vinna en LG Cinema 3D TV – en 42-tums LED-TV som använder sig av passiva 3D-glasögon (sådana som används på bio). Tävla här!

Så, vad tycker du om 3D-mobiler? Funderar du på att skaffa en, eller vill du vänta tills tekniken har mognat och det finns mer appar och media som använder 3D? Eller tycker du hela konceptet är dumt?

Läs mer: IDG, LG

Taggar: 3D, 3D-TV, 3D-mobil, HTC 3D Evo, LG Optimus 3D (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *