Hårdvara

QPAD MK-85 – ljudlöst tangentbord för gamers

Tangentbord och mus är överlägsna kontroller för vissa typer av spel. Qpad MK-85 är ett nytt tangentbord som vänder sig särskilt till just gamers.

Qpad MK-85 är ett gamertangentbord som är något utöver det vanliga. Glöm gråa landstinget-färger, tröga tangenter och blockeringar när för många knappar trycks ner samtidigt. Tangenterna på tangentbordet är bakbelysta med blodröda led-lampor och tangentbordet har uttag både för mikrofon och hörlurar. Dessutom har Qpad MK-85 en inbyggd usb-hubb. Tangentbordet är helt tyst när man trycker ner tangenterna och det krävs bara 45 grams tyngd och en förflyttning på 2 mm för att en tryckning ska registreras.

När man spelar spel händer det ibland att datorns bios-högtalare får för sig att pipa till eftersom man trycker på för många tangenter samtidigt. Det är en rest från gamla tiders konstruktioner av tangentbord då kapaciteten för vad datorn kunde hantera i indata från tangentbordet var starkt begränsad. Normalt sett begränsar USB-porten antalet möjliga tangentregistreringar till sex i taget.

Qpad MK-85 är dock ett så kallat N-key roll over-tangentbord, vilket innebär att varje tangent hela tiden läses av indivuduellt av hårdvaran i tangentbordet. Det innebär att det inte spelar någon roll hur många tangenter man trycker ner samtidigt.

För att man enkelt ska kunna markera knappar för olika funktioner på tangentbordet så medföljer ett gäng extra tangenter som inte har någon bokstav eller siffra på sig och är helt orangea. Dessa använder man för att på ett enkelt sätt byta ut de vanliga tangenterna och tydligare veta vilka knappar som ska användas till exempel när man spelar.

Prislappen för QPAD MK-85:s variant med nordisk utformning ligger på cirka 1 495 kronor.

Taggar: QPAD MK-85, tangentbord, keyboard, gamers, datorspel, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *