Säkerhet

Microsoft stoppar fejkprogram som påstår sig förbättra din dator

Det finns en hel marknad av olika program för att städa, skydda och göra din dator snabbare. Några av dem fungerar faktiskt (som Advanced SystemCare, se bild), men en klar majoritet gör varken till eller från. Däremot överdriver en del program för att närmast tvinga användare att köpa fullversionen.


Microsoft tänker ta i med hårdhandskarna mot program som med ett varnande och överdrivet språk försöker få användare att betala för fullversionen. Många program i detta område finns i en gratisversion som du kan uppgradera till fullversion för en slant.

Gratisversionen gör en skanning av ditt system och sedan får du reda på att din dator är alldeles för långsam, har dålig säkerhet och är instabil – och för att lösa detta behöver du betala för programmet. Den här typen av bedrägeri kommer Microsoft nu att försöka stoppa.

Det rör sig om program som städar Windowsregistret och hårddisken eller optimerar ditt system. För att ta ett exempel varnar många av städprogrammen om säkerhetsbrist på grund av att du har cookies på hårddisken. Cookies är knappast en säkerhetsrisk…

Microsofts antivirus Windows Defender kommer att stoppa program som försöker tvinga användaren till att betala för fullversionen av ett program som med största sannolikhet inte tillför någonting.

Snabbare dator gratis

Programmet Advanced SystemCare finns i en gratisversion som oftast räcker för att återfå en del av din dators tidigare prestanda.

Snabbare dator med smart verktyg

Genom åren har jag testat massor av sådana här program. Vill du bara städa hårddisken för att frigöra utrymme, kan du skaffa gratisprogrammet CCleaner. Och vill du städa systemet och återfå en del av prestandan som fanns när datorn var ny, rekommenderar jag antingen Advanced SystemCare eller SLOW-PCfighter.

Dessa två program städar ditt system effektivt, och genomför en mängd åtgärder för att göra datorn snabb igen. Till skillnad mot de flesta konkurrenterna, fungerar dessa verktyg faktiskt. Jag har klockat hur lång tid det tar att starta Windows och olika program före och efter körning av programmen, och datorn blir snabbare. Även om du bara använder gratisversionen.

Läs: Tips för att snabba upp datorn gratis!

Taggar: Advanced SystemCare, SLOW-PCfighter, Windows Defender, Microsoft, bedrägeri, fejkprogram, CCleaner, säkerhet, snabbare dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Microsoft stoppar fejkprogram som påstår sig förbättra din dator

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *