Windows 7-tips #3: Filer i Biblioteket

Den här tredje delen i vår artikelserie om tips för Windows 7, handar om den nya funktionen Bibliotek. Med hjälp av Bibliotek organiserar du dina filer bättre.

Att hantera dina privata filer använder du nya biblioteket i Windows 7. I Utforskaren finns en katalog som heter Bibliotek, vari ett antal undermappar finns representerade. Dessa använder du för att spara dina filer i – Bilder, Dokument, Filmer och Musik.

Detta har funnits sedan tidigare i form av Mina Dokument, men Bibliotek är mer flexibelt. Mapparna som ligger här i är dynamiska och innehållet baseras på vad som finns i mappar på din hårddiske, på nätverket, på externa lagringsenheter eller andra ställen.

windows 7 bibliotek

Vill du inkludera en ny mapp i Bilder, om du till exempel sparar digitalfoton på flera olika ställen i nätverket, öppnar du först Bibliotek > Bilder. Överst står det ”Inkluderar: 2 platser” (två beror på hur många mappar du har lagt in). Klicka på länken för att öppna en dialogruta, där du kan lägga till mappar. Allt innehåll i dessa mappar kommer att visas i din biblioteksmapp.

Syftet med Bibliotek är att du kan samla alla filer på ett och samma ställe, oavsett vad filerna ligger rent fysiskt. Det gör det betydligt enklare att hitta exempelvis dina dokument.

Läs också de tidigare delarna i artikelserien: Aero Shake och Snap samt Aktivitetsfältet!

Taggar: Windows 7, Windows, Microsoft, tips, tricks, trix, Mina Dokument, Bibliotek, guide (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Windows 7-tips #3: Filer i Biblioteket

  1. frogart

    Nu när jag äntligen har Wind.7 så är det en hel del nytt att gå igenom. de flesta nyheterna var inte svåra att lägga sej till med men…Biblioteket var jag inte riktigt med på! så i förrgår satt jag och “pulade” med hur jag skulle använda det. Men så…det är ju jättepraktiskt att ha. eftersom jag har en xtra hårddisk så kunde jag ha alla viktiga filer i biblioteket och behöver bara gå dit numera, allt på ett ställe!!
    För övrigt så är Wind.7 mycket, mycket bättre än Vista!! Min dator har dessutom blivit snabbare:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *